Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Počet pacientov s koronavírusom v levickej nemocnici opäť stúpol. Nemocnica má situáciu pod kontrolou

8.3.2021

Nemocnica AGEL Levice po výraznom zlepšení stavu počas uplynulého týždňa v posledných hodinách opäť zaznamenala zvýšenie počtu hospitalizovaných pacientov. Čísla covidových hospitalizácii našťastie nedosahujú hraničné hodnoty, ktoré by mohli ohroziť normálny chod nemocnice. Počet zamestnancov s koronavírusom našťastie nestúpa, je to vďaka masívnemu zaočkovaniu. Nemocnica tiež ponúka nové, šetrnejšie antigénové aj PCR testy pre samoplatcov.

„K dnešnému dňu evidujeme celkovo 39  pacientov s koronavírusom covid-19. Ďalších 7 si vyžaduje napojenie kvôli vážnemu priebehu koronavírusu na umelú pľúcnu ventiláciu,“ informoval

riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. „Mimo výkonu práce je z dôvodu pozitivity na koronavírus už len 1 zamestnanec, 15 je však v karanténe. Verím, že sa u väčšiny koronavírus nepotvrdí,“ dodal J. Belanský.

Nemocnica pokračuje aj v testovaní v mobilnom odberovom mieste. Za minulý týždeň vykonali 335 PCT testov, z nich 74 bolo pozitívnych a 1404 záujemcov absolvovalo antigénový test, z nich 26 si vypočulo pozitívny výsledok na koronavírus. Nemocnica od minulého týždňa poskytuje aj dve novinky pre samoplatcov. Je to nový druh antigénového testu šetrnejšou metódou výterom z prednej časti nosa, alebo PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať sa na tieto testy sa dá na portáli www.agellab.sk

Vzhľadom na aktuálnu situáciu v nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia, zákaz návštev pacientov, obmedzená je plánovaná operatíva.

Späť