Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica za minulý týždeň zaočkovala vyše 3300 záujemcov

15.3.2021

Nemocnica AGEL Levice naďalej pandemickú situáciu zvláda, hoci zdravotníci sa stále starajú o takmer 50 pacientov s koronavírusom, počet pozitívnych v regióne zatiaľ neklesá. Intenzívne sa pokračuje v očkovaní proti COVID-19, za minulý týždeň očkovanie absolvovalo vyše 3300 registrovaných záujemcov.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 38  pacientom s koronavírusom COVID-19 na štandardnom lôžku. Objavilo sa nám viacero prípadov zdravotných postcovidových komplikácií. Ďalších 7 pacientov s covidom si vyžaduje napojenie kvôli vážnemu priebehu koronavírusu na umelú pľúcnu ventiláciu,“ informoval riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. „Mimo výkonu práce máme 14 zamestnancov, u ktorých je podozrenie na koronavírus, takže sú v karanténe,“ dodal J. Belanský.

V plnom nasadení je vakcinačné centrum a mobilné odberové miesto. Za minulý týždeň absolvovalo očkovanie vyše 3300 ľudí vakcínou Pfizer, pričom u nikoho sa neobjavili závažné reakcie po očkovaní. Nemocnica v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR plánuje rozšíriť očkovacie kapacity až na 800 ľudí denne. V MOM bolo vykonaných 269 PCR testov, pozitívnych bolo 63 vzoriek. Z 1356 antigénových testov malo koronavírus 16 testovaných. Stále je možné sa dať otestovať aj novým druhom antigénového testu šetrnejšou metódou výterom z prednej časti nosa, alebo si objednať PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať na tieto testy sa dá na portáli www.agellab.sk

Späť