Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Pozitívna správa – pandemická situácia v levickej nemocnici sa výrazne zlepšila

22.3.2021

Pozitívny trend vo vývoji aktuálnej pandemickej situácie na Slovensku potvrdzuje aj Nemocnica AGEL Levice. Výrazne tam poklesol počet pozitívnych pacientov s koronavírusom, aj keď intenzivistické lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu sú stále plne vyťažené. Nemocnica prekročila hranicu 20 000 zaočkovaných z radov verejnosti, intenzívnejšie sa rozbieha aj operatíva.

„K dnešnému dňu poskytuje zdravotnú starostlivosť 22 pacientom s koronavírusom na bežnom lôžku, čo je pokles o 16 pacientov oproti minulému pondelku. Ďalších 7 pacientov s covidom si vyžaduje napojenie kvôli vážnemu priebehu koronavírusu na umelú pľúcnu ventiláciu,“ informoval riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. „Vynikajúcou správou je , že už nemáme žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, 9 kolegovia sú ešte v preventívnej karanténe,“ dodal J. Belanský. Za minulý týždeň v nemocnici zrealizovali aj 72 operácií, čo je výrazný nárast.

V mobilnom odberovom mieste, ktoré stále poskytuje možnosť sa dať otestovať, vykonali 1412 antigénových testov, z nich 12 bolo pozitívnych. PCR testov urobili 242, 49 testovaných si vypočulo pozitívny výsledok.

Intenzívne pracuje aj levické vakcinačné centrum, kde sa denne očkuje až do 800 ľudí. Len za minulý týždeň dostalo vakcínu Pfizer/Biontech takmer 4200 registrovaných záujemcov. U žiadneho nezaznamenali vážnu reakciu na očkovanie.

Nemocnica AGEL Levice upozorňuje, že v zmysle prijatých protiepidemických opatrení už všetci v nemocnici musia mať respirátory FFP2 a v nemocnici stále platí zákaz návštev pacientov.

Späť