Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica už zaočkovala 40 000 ľudí proti koronavírusu. Zvyšuje denný limit zaočkovaných až na 800

10.5.2021

Nemocnica AGEL Levice aj po ďalšom týždni eviduje priaznivé čísla v súvislosti s pandémiou koronavírusu, poklesol počet hospitalizovaných covid pacientov, zvyšuje sa počet zaočkovaných a tiež počet plánovaných operácií. V závere mája nemocnica pripravuje spustenie veľkokapacitného vakcinačného centra priamo v areáli nemocnice.

„S potešením môžem konštatovať, že od začiatku vakcinácie v nemocnici sme prekročili hranicu 40 000 zaočkovaných ľudí a našou ambíciou je očkovať rýchlejšie,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Na základe dohody s ministerstvom zdravotníctva už vieme zabezpečiť aj uskladnenie vakcín Pfizer/Biontech  pri požadovanej teplote -80 stupňov Celzia, takže od dnešného dňa zvyšujeme dennú kapacitu očkovaných až na 800. Je to výzva najmä pre našich zdravotníkov vo vakcinačnom centre a  personál, ktorý zabezpečuje chod vakcinačného centra po stránke administratívnej a IT zabezpečenia. Rád by som im vyjadril poďakovanie, že chápu dôležitosť očkovania, že sa s vysokým nasadením postavili k tejto ďalšej výzve a zvyšujú tak  šance pre levický región  vyhnúť sa tretej vlne ochorenia COVID-19 ,“ dodal riaditeľ. Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Nemocnica robí všetky legislatívne a organizačné opatrenia, aby mohla v závere mája spustiť prevádzku veľkokapacitného vakcinačného centra priamo v nemocnici. „Predbežný termín máme stanovený na 23. máj, dovtedy musíme spustiť   prevádzku RTG oddelenia v nových priestoroch a pripraviť kompletné zariadenie VKOC,“ vysvetlil MUDr. Belanský.

Vývoj pandemickej situácie v Nemocnici AGEL Levice je priaznivý, aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 12 pacientom s koronavírusom. Nemocnica nemá žiadneho pacienta s tak závažným priebehom pandémie, že by si vyžadoval napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Nemocnica eviduje jedného  covid pozitívneho zamestnanca a jeden je   v preventívnej karanténe.

Za uplynulý týždeň nemocnica otestovala 280 ľudí PCR testami, z nich 29 malo pozitívny výsledok. Antigénových testov vykonali 1216, z toho boli len 2 testy pozitívne. Nemocnica zvyšuje aj počet plánovaných operácií, za minulý týždeň celkovo realizovali vyše 80 zákrokov. Napriek zlepšujúcej sa pandemickej situácii stále v nemocnici platí zákaz návštev pacientov a prísne protiepidemické opatrenia.

Späť