Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica povolí návštevy pacientov pri splnení stanovených podmienok

14.5.2021

Nemocnica AGEL Levice od pondelka 17. mája 2021 pripravuje zásadnú zmenu chodu nemocnice. Po dlhých mesiacoch bude možné navštíviť v nemocnici pacientov. Každý príbuzný však bude musieť dodržať prísne pravidlá aj časový harmonogram. Je to vďaka zlepšeniu pandemickej situácie a novému usmerneniu Ministerstva zdravotníctva SR. Návštevy na covid oddelení sú naďalej zakázané.

Nemocnica AGEL Levice počas celej pandemickej situácie veľmi citlivo pristupovala k skĺbeniu prísnych pandemických opatrení, zákazu návštev pacientov, ale aj s ohľadom na príbuzných a snahou byť v súlade s právami pacientov. „Návštevy pacientov sme mali v súlade s vyhláškou ministerstva zdravotníctva počas prvej aj druhej vlny pandémie zakázané. Od pondelka, v súlade s novými pravidlami ministerstva zdravotníctva bude možné hospitalizovaného pacienta v nemocnici navštíviť, máme však stanovené podmienky, ktoré musia príbuzní rešpektovať. V čase určených návštevných hodín môže ísť na jednu izbu k pacientovi len jedna osoba maximálne na 15 min,“ uviedol riaditeľa Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Každý návštevník musí mať buď potvrdenie, že bol zaočkovaný proti koronavírusu, alebo že prekonal koronavírus. Návšteva je povolená aj pre osobu, ktorá sa preukáže antigénovým testom nie starším ako 24 hodín, alebo PCR testom nie starším ako 72 hodín.

Obmedzenie návštev na oddelení sa nevzťahuje  na kňazov, ktorí poskytujú sviatosť pomazania ťažko chorým a umierajúcim a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce.

Nemocnica povoľuje aj účasť otca, či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode,  musí sa však preukázať  antigénovým testom vykonaným v daný deň, (prípadne mu ho urobia priamo na oddelení za poplatok) a musí použiť ochranné osobné pomôcky. 

Späť