Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levickí fyzioterapeuti nastavujú pacientom liečbu individuálne

21.5.2021

Pacienti, ktorí majú problémy s pohybovým aparátom, či už je to dôsledok nesprávneho životného štýlu alebo operácií či úrazov, nájdu pomoc na Oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v Nemocnici AGEL Levice. Zdravotnícky tím pod vedením primárky MUDr. Drahoslavy Rondíkovej sa zameriava na širokú škálu diagnóz a po pandémii sa konečne dostávajú do bežného režimu fungovania.

Súčasťou oddelenia sú dve ambulancie, ktoré sa venujú nielen dospelým, ale aj deťom. „Naše oddelenie navštevujú pacienti s chorobami pohybového a osového aparátu, ako sú napríklad bolesti chrbtice alebo ťažkosti pri útlaku nervových koreňov. Taktiež k nám chodia pacienti po operáciách, často sú to práve komplikované operácie bedrových a kolenných kĺbov,“ hovorí primárka a dopĺňa, že sa venujú aj rehabilitáciám stavov pri poškodení centrálneho nervového systému. Rehabilitácia prebieha u pacientov i na všetkých lôžkových oddeleniach nemocnice.  

Pacienti na prvé vyšetrenie prichádzajú na odporúčanie praktického lekára, pediatra alebo od špecialistu. „Po príchode je pacient  vyšetrený na našich dvoch ambulanciách s určením príčin poruchy motoriky, teda obmedzenie hybnosti v kĺboch, vyšetrenie skrátených, oslabených svalových skupín ich súhra pri realizovaní daného pohybu, ďalej je to testovanie činnosti periférnych nervov podľa lokalizácie,“ opisuje MUDr. Drahoslava Rondíková. Po skončení predpísaných procedúr prichádza pacient ešte na kontrolné vyšetrenie, kedy sa rozhodne o pokračovaní liečby, prípadne o zmene procedúr.

Okrem individuálnych rehabilitačných cvičení poskytuje oddelenie aj iné liečebné procedúry. „Pacientom poskytujeme napríklad elektroliečbu, liečbu ultrazvukom, magnetoterapiu, ale aj teploliečbu či lymfomasáž. Spektrum našich výkonov je naozaj široké, zameriavame sa aj na liečebnú telesnú výchovu, kam patrí aj známa Vojtova metóda,“ hovorí primárka. Denne na Oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie celkovo absolvuje rehabilitáciu približne 80 pacientov, ktorí majú dve-tri procedúry. Na lôžkových oddeleniach je to 30 pacientov. Režim sa po pandémii vrátil už do bežného fungovania, počas predošlých mesiacov pracovala iba jedna ambulancia v obmedzenom režime. „Prijímali sme pacientov po komplikovaných úrazoch a operáciách, u ktorých by neabsolvovanie rehabilitácie spôsobilo ťažkú poruchu mobility a sebestačnosti,“ približuje MUDr. Rondíková.

Oddelenie sa nachádza na mínus prvom poschodí levickej nemocnice a objednať sa je možné na telefónnych číslach 0902 477 033 a 036/6379750.

Späť