Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica otvorila novú chirurgickú ambulanciu

1.6.2021

Nová chirurgická ambulancia sa nachádza na 1. poschodí polikliniky a pacient má možnosť sa na vyšetrenie objednať cez call-centrum alebo priamo na telefonickej linke 0366379501. Odporúča sa, aby mal pacient na chirurgické odborné vyšetrenie odporúčanie praktického lekára alebo odborného lekára, ale bude vybavený k jeho spokojnosti aj bez odporúčania.

Chirurgická ambulancia sa otvorila dnes, 1. júna, ordinovať bude v stredu od 8.00 hod. do 14.00 hod. a v piatok od 8.00 hod. do 12.00 hod. „Predpokladáme, že časom ordinačné hodiny rozšírime, pretože veríme, že pacientov bude pribúdať,“  vysvetľuje  MUDr. Peter Macho, námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť a  zástupca primára chirurgického oddelenia, ktorý je jedným z dvoch lekárov ordinujúcich v tejto ambulancii. „S pacientami budeme konzultovať  prednostne možnosti operačnej liečby ochorení tráviaceho traktu. Takisto však budú môcť našu ambulanciu v tomto termíne vyhľadať aj pacienti s inými ochoreniami, budeme vykonávať konzultácie v rozsahu všeobecnej chirurgickej ambulancie,“ hovorí MUDr. Macho, ktorý bude ordinovať v stredu.  Dopĺňa ho primár chirurgického oddelenia MUDr. Karol Macúch, ktorý bude v tejto ambulancii pacientom k dispozícii počas piatkov. „Novootvorená ambulancia by mala slúžiť ako konzultačná a objednávacia ambulancia, kde budú realizované aj nenáročné kontroly po operačných zákrokoch vykonaných na našom oddelení. Je potrebné oddeliť pacientov, ktorí vyžadujú podrobnejšiu konzultáciu so zvážením možností operačnej liečby. Cestou tejto ambulancie budeme realizovať aj objednávanie  pacientiek s nádormi prsníkov, ktoré budú odosielané z ambulancií praktických lekárov, prípadne spádových chirurgov a gynekológov.“ Podľa jeho slov rovnakým spôsobom budú konzultovaní a prípadne aj objednávaní pacienti s ostatnými diagnózami, vrátane onkologických od gastroenterológov. V ambulancii by mal byť pacient, prípadne s jeho rodinnými príslušníkmi poučený o možnostiach liečby na chirurgickom oddelení a v prípade nutnosti by mal byť odoslaný na vyššie pracovisko.

Medzi najčastejšie ochorenia, s ktorými pacienti vyhľadajú chirurgickú ambulanciu, patria ochorenia zažívacieho traktu, teda vredová choroba a jej komplikácie, krvácania z tráviacej rúry, ochorenia dvanástorníka, tenkého a hrubého čreva a apendixu, ďalej sú to ochorenia žlčníka, žlčových ciest, ochorenia pečene a pankreasu, brušné prietrže. Ďalej sú to nezhubné a zhubné nádory kože či spomínané ochorenia prsnej žľazy.

Nová chirurgická ambulancia sa nachádza na 1. poschodí polikliniky a pacient má možnosť sa na vyšetrenie objednať cez call-centrum alebo priamo na telefonickej linke 036637950 . Odporúča sa, aby mal pacient na chirurgické odborné vyšetrenie odporúčanie praktického lekára alebo odborného lekára, ale bude vybavený k jeho spokojnosti aj bez odporúčania.

Späť