Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica obnovila predpôrodné kurzy pre budúce mamičky

10.6.2021

Nemocnica AGEL Levice sa vďaka zlepšenej pandemickej situácii vracia do bežného režimu. Jeho súčasťou je aj opätovné spustenie kurzov pre budúce mamičky. Tie boli a sú neustále žiadané, pandémia covidu však ich realizáciu dočasne znemožnila.

„Naše kurzy pre budúce mamičky ponúkajú kompletnú psycho-fyzickú prípravu na pôrod, budúce mamičky absolvujú prehliadku oddelenia a pôrodnej sály, aby sa bližšie oboznámili s prostredím, v ktorom privedú na svet svoje bábätko a dostanú prvé informácie ohľadom dojčenia,“ hovorí MUDr. Gabriel Mančík, MBA, primár Gynekologicko - pôrodníckeho oddelenia. Predpôrodné kurzy môžu absolvovať budúce mamičky od 20. týždňa tehotenstva, majú rozsah 10 sedení, pričom vždy sú vytvorené skupinky po 4-5 tehotných. Každá mamička po kurze  dostane certifikát o psychofyzickej  príprave na pôrod. „Tieto kurzy realizuje pôrodná asistentka Zuzana Fábryová, ktorá má v tejto oblasti 30 -ročnú prax. Prihlásiť sa na kurz je možné telefonicky na čísle 0904280404, prípadne v príjmovej ambulancii číslo telefónu 0366379631,“ informuje vedúca sestra oddelenia, Eva Moravská.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice AGEL Levice je medzi mamičkami stále častejšie vyhľadávaným miestom, ktoré si vyberajú za miesto, kde porodia svoje bábätká. V tomto roku sa tu narodilo už 528 bábätiek a chod oddelenia výrazne nepoznačila ani pandémia koronavírusu. Naopak oproti rovnakému obdobiu minulého roka sa počet novo narodených bábätiek zvýšil o 81.

Späť