Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica AGEL Levice originálne skrášlila priestory vakcinačného centra Zdobí ho výstava detských kresieb

14.6.2021

Nemocnica AGEL Levice v spolupráci s NADÁCIOU AGEL, zorganizovala originálnu výstavu detských kresieb. Obrázky kreslili deti z Centra pre deti a rodiny v Leviciach a tieto milé umelecké výtvory skrášľujú priestory vakcinačného centra v nemocnici.

Deti vo veku od 3 do 17 rokov kreslili obrázky na témy „Ako vidia lekárov svojimi očami, Ako by mala nemocnica vyzerať z ich pohľadu, Zdravý svet očami dieťaťa, Ako si predstavujem lekára, zdravotnú sestru, sanitára, Práca zdravotníkov, ako nás vidia deti.“ Ich originálne pohľady boli pre deti zaujímavou skúsenosťou a ich poňatie milo  prekvapilo aj samotných organizátorov.

„Nemocnica AGEL Levice, sa rozhodla výstavu umiestniť v priestoroch vakcinačného centra. Tieto krásne kresby budú skrášľovať samotný priestor a v neposlednom rade spríjemňovať chvíľky čakania na podanie vakcíny a možno aj zmiernia stres, ktorý mnohí pacienti, prichádzajúci na očkovanie, prežívajú,“ uviedla PhDr. Helena Dudášová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť a koordinátorka veľkokapacitného očkovacieho centra.

Očkovacie centrum sa nachádza na 1. poschodí polikliniky, vakcinácia v ňom prebieha sedem dní v týždni. Pacienti sa po registrácii na  www.korona.gov.sk a doručení  informačnej SMS správy s určeným miestom a časom očkovania dostavia na očkovanie, kde im je podaná vakcína od spoločnosti Pfizer/Biontech a Astra Zeneca.

Levická nemocnica v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom zriadila aj výjazdovú očkovaciu službu. Tá zabezpečuje očkovanie obyvateľov, ktorí sa nemôžu dostaviť na vakcináciu osobne z rôznych, najmä však zo zdravotných dôvodov. Táto služba funguje aj vďaka spolupráci s jednotlivými samosprávami v okrese Levice. Celkovo už nemocnica zaočkovala takmer 70 000  ľudí.

Späť