Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej pôrodnici sa za prvý polrok narodilo vyše 600 detí. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie získalo Zlatý Aeskulap za rok 2020

8.7.2021

Nemocnica AGEL Levice napriek pandémii koronavírusu zaznamenala v prvom polroku 2021 vyše 600 pôrodov. Je to jedna z oblastí, ktorú pandémia výrazne nepoznačila. Levická pôrodnica má medzi rodičkami blízkeho aj vzdialenejšieho okolia veľmi dobré meno a svoju profesionalitu ukázala aj pri pôrodoch covid pozitívnych rodičiek.

„Do konca júna sa u nás narodilo 606 detí, prevažovali chlapci, ktorých sa narodilo 323, dievčat bolo 283. V 9 prípadoch si rodičia domov odvážali dvojičky,“ hovorí primár Gynekologicko-pôrodníckej kliniky MUDr. Gabriel Mančík. Najčastejšími menami, ktoré rodičia zvolili pre svoje bábätká boli Hana a Mateo. Zdravotníci sa počas pandémie museli naučiť, ako zaobchádzať s covid pozitívnymi tehotnými pacientkami, resp. ako realizovať pôrody mamičiek s koronavírusom. Ako jedni z prvých realizovali na Slovensku simulovaný pôrod covid pozitívnej mamičky, čo potom plne využili v reálnych prípadoch. „Celkovo sme u nás odrodili 17 takýchto pôrodov, vždy v rámci prísnych protiepidemických opatrení čo sa týka ochrany ostatných mamičiek, novonarodeného bábätka aj personálu nemocnice.  Nezaznamenali sme ani jeden prípad, kedy bolo bábätko covid pozitívne,“ dodáva primár Mančík. Všetky deti, ktoré prišli v tomto pohnutom období na svet, sú v poriadku.

 

Nemocnica už obnovila aj predpôrodné kurzy pre budúce mamičky, ktoré sa tešia veľkému záujmu.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie bolo v závere júna ocenené ako oddelenie roka, keď  získalo Zlatý Aeskulap v rámci Skupiny AGEL. „Je to pre nás veľká motivácia po najťažšom období v histórii nielen nášho oddelenia, ale celej nemocnice. Verím, že do ďalších mesiacov už budeme riešiť len medicínske otázky prináležiace nášmu odboru a nie pandémiu, a že sa dostane aj na naše rozvojové projekty,“ uviedol na margo ocenenia primár G. Mančík.

Späť