Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Farebný svet detí z Nemocnice AGEL Levice

22.7.2021

Detská fantázia je nekonečná. Svedčia o tom aj výtvarné diela, ktoré vytvorili deti hospitalizované na Pediatricko-neonatologickom oddelení Nemocnice AGEL Levice. V rámci spríjemnenia pobytu zdravotníci vymysleli pre malých pacientov tento originálny spôsob. Všetky kresby si môže pozrieť aj verejnosť, keďže zdobia priestory vakcinačného centra v levickej nemocnici.

Každý pobyt v nemocnici je pre dieťa aj jeho najbližších stresujúci. Zdravotníci, ktorí liečia deti sa však snažia, aby aj tento nevyhnutný pobyt bol v rámci možností pre deti aj príjemný a vymýšľajú preto rôzne aktivity. Jednou z veľmi obľúbených sú aj kresby, maľby, či kombinované techniky. ,,Deti, aj tie, ktoré sú uzavretejšie sa pri kreslení uvoľnia, na chvíľu zabudnú na svoje ochorenie, sústredia sa na to, aby vyjadrili svoj pohľad. Téma ako deti vidia svet v nemocnici ich zaujala a konečné výtvory prekvapili svojou originalitou všetkých.

„Všetky kresby sú umiestnené vo  Vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Levice, aby aj tí, ktorí sa prídu zaočkovať mohli obdivovať fantáziu „našich“ detí“, uviedla Helena Dudášová, námestníčka pre ošetrovateľstvo. Na detskom oddelení levickej nemocnice sa liečia deti vo veku od 0 do rokov 19 Najčastejšími diagnózami, ktoré sú dôvodom na hospitalizáciu sú infekčné ochorenia, v letnom období sú to najmä gastrointestinálne ochorenia, uviedla MUDr. Kristína Apostolov, primárka oddelenia.

Späť