Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica začala so špecializovanými prehliadkami pre športovcov

10.8.2021

Nemocnica AGEL Levice vyšla v ústrety športovcom v regióne a začala poskytovať v spolupráci s Nemocnicou AGEL Levoča špecializované lekárske prehliadky pre malých športovcov. Medzi prvými, kto si testovanie svojho zdravotného stavu vyskúšal u odborníkov, boli členovia športového klubu FK Slovan Levice, takmer 80 futbalových nádejí vo veku 12 až 15 rokov.

Odborné prehliadky športovcov sa vykonávajú najmä z dôvodu zistenia možných kardiovaskulárnych ochorení srdca.  Samozrejmosťou je súhlas rodičov. Zákonný zástupca každého dieťaťa vyplní dotazník, kde podrobne uvedenie rodinnú a aj športovú anamnézu. Samotné vyšetrenie vykonávala primárka Fyziatricko rehabilitačného oddelenia a špecialistka v športovej medicíne Nemocnice AGEL Levoča MUDr. Ingrid Dzurňáková, MBA a pozostávalo z merania váhy, výšky, krvného tlaku, spirometrie, vykonania EKG vyšetrenia. Po vyhodnotení všetkých parametrov je záverečná správa o zdravotnom stave odovzdaná rodičom. Odborníčka zároveň s výsledkom vyšetrení, odporučí primeranú fyzickú zaťaž.

„Tento projekt má svoje opodstatnenie vzhľadom na dôsledné sledovanie zdravotného stavu detí v súvislosti s ich športovou záťažou. Privítali sme spoluprácu s kolegami z Levoče a sme radi, že aj takto môžeme prispieť k tomu, aby naši vrcholoví športovci boli pod odborným lekárskym dohľadom už od útleho detstva,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr Ján Belanský. Potešujúcou správou je, že ako skonštatovala primárka I. Dzurňáková, zdravotný stav športových talentov je veľmi dobrý.

Späť