Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má pre pacientov ďalšiu novinku - zrekonštruované neurologické oddelenie

9.9.2021

Nemocnica AGEL Levice sa snaží neustále zlepšovať kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Dôkazom toho je aj posledná novinka, zrekonštruované oddelenie neurológie, ktoré patrí medzi najžiadanejšie z hľadiska záujmu a diagnóz pacientov.

„Neurologické oddelenie poskytuje komplexnú špecializovanú liečebno-​preventívnu starostlivosť o pacientov s ochoreniami periférneho a centrálneho nervového systému a primárnymi neurologickými ochoreniami, pre pacientov zo spádovej oblasti okresov Levice, Nové Zámky, Zlaté Moravce, Krupina a Žarnovica a všetkým pacientom indikovaným k trombolytickej liečbe cievnej mozgovej príhody,“ hovorí primárka Neurologického oddelenia Nemocnice AGEL Levice MUDr. Zuzana Dean.  Pracovisko sa v preventívnej činnosti venuje liečbe a diagnostike akútnych stavov v neurológii, ako sú ​cievne mozgové príhody, stavy bezvedomia z neurologických príčin, epilepsia a epileptické syndrómy, bolesti hlavy, demyelinizačné ochorenia, vertebrogénne ochorenia spojené s postihnutím nervových koreňov a ochorenia periferného nervového systému. „Prístrojové vybavenie oddelenia nám umožňuje vykonávať EEG /​elektroencefalografické/ ​vyšetrenie, EMG/ ​elektromyelografické/​vyšetrenie a vyšetrenie evokovaných potenciálov. V spolupráci s ortopedickým a rádiodiagnostickým oddelením zabezpečujeme aj vykonávanie periradikulárnej liečby vybraných vertebrogénnych ochorení,“ vysvetľuje skúsená odborníčka. Počas hospitalizácie sa pacientom poskytuje komplexná liečba vrátane rehabilitácie, v prípade potreby je zabezpečená aj spolupráca so špecializovanými vyššími pracoviskami. Uvedené oddelenie neurológie patrí medzi najvyťaženejšie. „Ročne na našom oddelení ošetríme viac ako 1200 pacientov“, dodáva primárka MUDr. Dean.

Oddelenie neurológie bolo po dobu prebiehajúcej rekonštrukcie, dočasne presťahované na Oddelenie úrazovej chirurgie. Od 10. septembra bude zdravotná starostlivosť poskytovaná vo vynovených priestoroch na 2. poschodí lôžkového pavilónu levickej nemocnice.

„Nemocnica AGEL Levice v rámci svojich možností neustále zlepšuje kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ktorej súčasťou je nepochybne aj skvalitnenie priestorov pre pacientov. Na oddelení neurológie sme zrekonštruovali izby pacientov, sociálne zariadenia, zázemie pre personál.  Veríme, že naši pacienti ocenia snahu zlepšovať kvalitu našej starostlivosti“, uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský.

Späť