Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici je možné sa prihlásiť na očkovanie na presný termín, očkujú aj deti od 12 rokov

20.9.2021

Okres Levice je síce podľa covid automatu červeným okresom, ale pandemická situácia v Nemocnici AGEL Levice je zatiaľ priaznivá. Nemocnica nemá žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, hospitalizovaný je jeden pacient s koronavírusom, v zmysle príkazu ministerstva zdravotníctva sú reprofilizované covidové lôžka a personál má k dispozícii dostatok ochranných osobných pomôcok. V rámci prevencie proti koronavírusu nemocnica prišla s novinkou – možnosťou objednať sa na očkovanie na konkrétny deň a presný čas.

Aktuálne fungujeme v režime červeného okresu podľa platného covid automatu. Zdravotnú starostlivosť poskytujeme momentálne jednému pacientovi s covid-19, ten je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Personál aj technické vybavenie máme dostatočné, aby sme zvládli začínajúcu tretiu vlnu pandémie. Vzhľadom na preočkovanosť zamestnancov i obyvateľov v regióne veríme, že tento priebeh nebude dramatický,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský. Nemocnica vykonáva aj všetku plánovanú zdravotnú starostlivosť na operačných oddeleniach. Po dohovore s RÚVZ sme pristúpili k úprave návštevného režimu na lôžkových oddeleniach nemocnice tak, že  vyžadujeme od návštev potvrdenie o vakcinácii, prekonaní ochorenia covid-19 alebo negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín alebo Ag test nie starší ako 24 hodín,“ informoval riaditeľ nemocnice. 

Nemocnica po novom zaviedla očkovanie tak, že záujemca si môže zvoliť aj konkrétny deň a hodinu, ktorá mu vyhovuje. Stačí sa prihlásiť prostredníctvom webovej stránky https://portal.agel.sk/ex-page-two?msid=&tagTrg=ten-amb-vkc&step=1&exam_type=notCovid, verím, že tento ústretový krok očkovanie zrealizovať ďalším občanom. Samozrejmosťou je, že dostanú platný certifikát a budú vedení v Národnom centre zdravotníckych informácií,“ hovorí J. Belanský. Vo vakcinačnom centre levickej nemocnice je možné dať zaočkovať aj deti, registrované sa očkujú štandardne v pracovné dni medzi 7.30 až 10.00 hod. Registrovaní dospelí majú vyhradený čas na očkovanie medzi 9.00 a 14.00 hod. Nemocnica očkuje aj neregistrovaných ľudí, tí sa môžu do očkovacieho centra dostaviť počas celého dňa. Počas sviatkov a víkendov sa vo vakcinačnom centre neočkuje. Nemocnica je materiálno-technicky aj personálne pripravená na zabezpečenie vakcinácie III. dávkou pre vybrané skupiny obyvateľov a čaká na špecifické usmernenie, ktoré poskytne MZ SR.

Nemocnica AGEL Levice stále ponúka aj viaceré druhy PCR testov. Za tento komerčný produkt je potrebné zaplatiť a objednať sa na test vopred buď na webe www.agellab.sk alebo na rezervacie.agel.sk. 

Späť