Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Medzinárodný deň lekárov

1.10.2021

Prvý október je Medzinárodným dňom lekárov. Deň, ktorý patrí tým najobetavejším z nás, ktorí sa denne starajú o to najcennejšie, čo máme, o naše zdravie. Posledné dva roky ukázali, že dokážu takmer nemožné, že neraz s nasadením vlastných životov bojujú o tie naše. V Nemocnici AGEL Levice pracuje takmer viac ako stovka lekárov a všetkým dnes patrí úprimné poďakovanie.

„Obaja rodičia sú lekári a v lekárskom prostredí som vyrastala, tým pádom som ani neuvažovala nad inou profesiou. Pôvodne som mala iné plány, no isté okolnosti a výuka na fakulte ma presvedčili o pediatrii. Práca s deťmi ma neskutočne baví. Na ich tvárach a správaní vidíte, či to dieťatko niečo trápi a keď ho prepúšťate domov, tak jeho úsmev je najväčšie poďakovanie. A deti nevedia klamať, aspoň tie mladšie. Všetky začiatky sú náročnejšie. Keď prichádzate z kliniky, kde ste robili niekoľko rokov do menšej nemocnice, alebo naopak, tak si musíte osvojiť niektoré štandardy. V prvom prípade je výhodou, že niektoré postupy - tzv guidelines môžete potom uplatniť v menšej nemocnici. Čo sa týka súčasnej situácie ohľadne COVID-19 je to veľmi náročná situácia.  Najsilnejší zážitok je vždy záchrana života, hovorí svoje lekárske vyznanie primárka Pediatricko- neonatologického oddelenia Nemocnice AGEL Levice MUDr. Kristína Apostolov. 

Na medzinárodný deň lekárov hovoríme svoje „ďakujem“ našim lekárom za všetko, čo pre nás robia. Dnešná zdravotná starostlivosť je komplexnejšia ako kedykoľvek pred tým. Vďaka pokroku, novým nástrojom a informáciám majú možnosť skôr diagnostikovať ochorenie a liečiť svojich pacientov. „Medzinárodná deň lekárov je len jeden deň v roku, ale ako ukázali posledné mesiace, lekárov, ale aj ostatných zdravotníkov si musíme vážiť každý deň v roku. V každej nemocnici, ambulancií a kdekoľvek, kde zachraňujú životy, zlepšujú kvalitu života pacientov. A našou povinnosťou je im vytvoriť adekvátne podmienky, zabezpečiť technické vybavenie a možnosť vzdelávania. Som vďačný každému z našich lekárov, že si vybral našu nemocnicu, že napriek mnohým prekážkam  vykonávajú svoje poslanie,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský.

 

Späť