Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má pandemickú situáciu pod kontrolou Očkovať treťou dávkou vakcíny je možné aj bez registrácie

26.10.2021

Nemocnica AGEL Levice eviduje zhoršenie pandemickej situácie v regióne, vývoj pandémie však má pod kontrolou. Aktuálne sa nemocnica nachádza v druhej fáze reprofilizácie podľa pokynov ministerstva zdravotníctva. Čo je pozitívne, nemocnica zaznamenala zvýšený záujem o vakcináciu z radov verejnosti. Očkovať treťou dávkou vakcíny je možné aj bez predošlej registrácie, ale pri dodržaní pravidiel určených ministerstvom zdravotníctva.

V Nemocnici AGEL Levice je momentálne hospitalizovaných 6 pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších 2 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Z radov zamestnancov máme v karanténe 6 kolegov. Momentálne máme v rámci II. fázy reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a 3 lôžka s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu,“ objasnil riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský.

Nemocnica minulý týždeň spustila očkovania treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu, a to tak pre zdravotníkov, ako aj pre imunokompromitovaných pacientov. Dostupná je jedna očkovacia látka, a tou je vakcína od spoločnosti Pfizer- BioNTech. Očkovanie proti koronavírusu COVID-19 je dobrovoľné, bezplatné a takmer bezbolestné. „Tretia dávka vakcíny je rovnaká ako prvé dve dávky. Môže pomôcť chrániť ľudí s oslabeným imunitným systémom, ktorý nemali dostatočne silnú odpoveď na prvé dve dávky. Zaočkovať sa môžu  prísť záujemci na tretiu dávku aj bez registrácie, musia však dovŕšiť vek 18 rokov a bude sa od nich vyžadovať výmenný lístok od lekára. V ňom musia mať potvrdené, že môžu byť zaočkovaní treťou dávkou vakcíny a so sebou si musia priniesť aj potvrdenie o druhom očkovaní. Tretia dávka proti COVID-19 sa môže podať 6 mesiacov po druhej dávke, pokiaľ ide  o imunokompromitované osoby je možné tretiu dávku podať už 4 týždne po podaní druhej dávky, avšak aj od týchto pacientov sa bude vyžadovať potvrdenie od lekára a potvrdenie o druhom očkovaní,“ uviedla vedúca vakcinačného centra levickej nemocnice Mgr. Katarína Strošková.

Očkovacie centrum levickej nemocnice sa nachádza na 1. poschodí v priestoroch bývalej rádiológie. Okrem podávaní tretej dávky vakcíny nemocnica  pokračuje aj s očkovaním prvej a druhej dávky, nastala však zmena organizácie hodín. Očkuje sa iba v pracovných dňoch. Od 07:30 do 08:30 hod sa môžu prísť zaočkovať deti s registráciou aj bez registrácie v sprievode zákonného zástupcu. Dospelí s registráciou od 08:30 do 13:00 hod, dospelí bez registrácie v čase 11:00 až 13:00 hod. Imunokompromitovaní pacienti s registráciou aj bez registrácie budú očkovaní  v čase od 13:00 do 15:00. Všetci záujemcovia sa môžu objednať prostredníctvom NCZI alebo na stránke  www.agel.sk či prostredníctvom call centra na číslach:  +421 36 6379 360, +421 36 6379 362,  + 421 36 6379 663.

Späť