Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica AGEL Levice poskytuje len urgentnú medicínu. Výnimkou je onkologická, biologická, dialyzačná liečba a jednodňová chirurgia.

26.11.2021

Nemocnica AGEL Levice od 25. novembra poskytuje len neodkladnú ústavnú zdravotnú starostlivosť. Uvedené rozhodnutie reaguje na príkaz Ministra zdravotníctva SR a odráža mimoriadne vážnu situáciu vo vývoji pandémie koronavírusu na celom Slovensku. Znamená to úplné pozastavenie plánovanej ,,bielej“ medicíny. Výnimkou sú pacienti, ktorí dostávajú onkologickú, biologickú liečbu a chodia na dialýzu. Zachovaná ostáva aj operačná jednodňová ambulantná zdravotná starostlivosť.

Aktuálna pandemická situácia je v Nemocnici AGEL Levice pod kontrolou, už niekoľko týždňov sú však plne vyťažené lôžka pre najťažších pacientov s covidom, ktoré disponujú napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Všetci pacienti, ktorí UPV potrebujú sú nezaočkovaní. Enormne stúpla oproti druhej vlne pandémie aj úmrtnosť pacientov, napojených na UPV. K dnešnému dňu sa nemocnica stará o 23 pacientov s koronavírusom, 3 sú vzhľadom na veľmi ťažký priebeh ochorenia napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, 1 je na Hi-flow.

Od 25. novembra teda v zmysle príkazu ministra zdravotníctva prešla nemocnica do mimoriadneho režimu. „Ako subjekt hospodárskej mobilizácie počas mimoriadnej situácie, na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR a v súlade s nariadením vlády Slovenskej republiky sme sprísnili od 25. novembra 2021 protiepidemické opatrenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.  V lôžkovej časti poskytujeme už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ vysvetlil riaditeľ Nemocnice AGEL Levice  MUDr. Ján Belanský.  Pre pacientov s koronavírusom nemocnica vyčlenila maximálnu kapacitu  lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou (UPV) a poskytuje týmto pacientom adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Rovnako prijala viaceré organizačné opatrenia a súčinnosť pri liečbe covidových pacientov poskytujú aj ostatné oddelenia. Zdravotná starostlivosť je poskytovaná vo všetkých urgentných prípadoch aj necovidovým pacientom.

„Robíme všetko, čo je v našich silách. Rád by som vyjadril poďakovanie všetkým mojim kolegom za statočnosť, trpezlivosť a odhodlanie a zároveň poprosil všetkých pacientov, ktorí čakajú na plánované zákroky o pochopenie a trpezlivosť,“ dodal riaditeľ nemocnice.  

Mimoriadne opatrenie nijakým spôsobom neovplyvnilo chod očkovacieho centra.

Nemocnica AGEL Levice stále pokračuje v testovaní aj v očkovaní. Možnosť objednania sa na antigénové testovanie je na stránke NCZI, na stránke nemocnice alebo telefonicky prostredníctvom call centra na číslach  +421 36 6379 360, +421 36 6379 362,  + 421 36 6379 663.

Späť