Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má stále plné kapacity pacientov s koronavírusom. Testy v okrese ukázali mierny pokles pozitivity za uplynulý týždeň

6.12.2021

Nemocnica AGEL Levice už niekoľko týždňov zvádza boj s III. vlnou pandémie koronavírusu, zdravotníci fungujú do úplného vyčerpania nielen na covidových oddeleniach, ale aj vo vakcinačnom a testovacom centre. Hoci kapacity sú stále vyťažené pre covidových pacientov na maximum, pozitívnou správou je nízky výpadok zamestnancov levickej nemocnice vďaka očkovaniu a tiež mierne klesajúci trend vo výskyte nových prípadov covidu v regióne.

„Naše kapacity sú naplnené, v tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 24 pacientom na kyslíkových lôžkach, podporu umelej pľúcnej ventilácie si vyžadujú 4 pacienti, títo sú všetci nezaočkovaní. Zo zamestnancov nemocnice sú covid pozitívni len 4, ďalší 5 je v karanténe,“ hovorí  riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Okrem urgentnej starostlivosti je zastavená akákoľvek plánovaná ústavná zdravotná starostlivosť. Nemocnica už v boji s koronavírusom podala takmer 90 monoklonálnych látok, ktoré sú určené pre rizikové skupiny pacientov v začiatočnom štádiu.

V rámci prevencie covidu levická nemocnica počas víkendu zorganizovala aj očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen. „ Celkovo sme za minulý týždeň podali 3000 vakcín, z toho prvou dávkou 360, počas soboty prišlo takmer 130 záujemcov,“ uviedol J. Belanský minulotýždňovú bilanciu. „Máme nádej, že sa situácia bude aspoň trochu zlepšovať, v rámci okresu sme zaznamenali zhruba 15% pokles pozitívnych prípadov,“ dodal riaditeľ. Nemocnica zvýšila aj počet vojakov, ktorí pomáhajú, momentálne sú to 3 v mobilnom odberovom mieste a 3 vo vakcinačnom centre. Dbajú o dodržiavanie poriadku, pomáhajú pri organizácii a usmerňovaní ľudí. 

Späť