Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica odštartovala spoluprácu s projektom Integrácia pre všetky deti

8.12.2021

Napriek ťažkej covidovej dobe sa Nemocnica AGEL Levice nevzdáva a snaží sa aj novými projektmi naštartovať lepšie obdobie. Poslednou takouto aktivitou, ktorá tentokrát nemá nič spoločné s pandémiou, je projekt Integrácia svieti pre všetky deti, ktorý zavítal aj do Nemocnice AGEL Levice s darmi.

Vianočné obdobie je najkrajšie obdobie roka, dokonca aj uprostred pandémie. Je toľko sviatočných tradícií, na ktoré sa deti každý rok tešia. Život nás niekedy dokáže prekvapiť rôznymi scenármi a postaví nás do zložitých situácií. Pobyt dieťaťa v nemocnici je nepochybne veľmi ťažkým momentom v živote celej rodiny. V takýchto ťažkých časoch im náladu zlepší mikulášsky darček alebo vianočný darček.

Projekt Integrácia sa už 14 rokov venuje podpore detí. Deťom sa vštepujú tri základné hodnoty, a to   nádej, viera a rešpekt. Zároveň je snaha inšpirovať ich a viesť ich k tomu, aby sa nikdy nevzdali a neprestali snívať. Nadácia podporuje viacero rôznych inštitúcií, ku ktorým sa teraz pridáva aj Nemocnica AGEL Levice. Spolupráca je plánovaná na viac rokov, takže sa touto premiérovou akciou začala písať nová história.  ,,V spolupráci s neziskovou organizáciou a sieťou supermarketov, Mikuláš priniesol malým pacientom na Detské oddelenie Nemocnice AGEL Levice veľké množstvo ovocia, rakytníku, sladkostí. Súčasťou mikulášskej nádielky bol aj poukaz na zájazd do Disneylandu v Paríži a darovací šek pre detské oddelenie. Za krásne darčeky a finančnú pomoc zo srdca ďakujeme,“ uviedla primárka oddelenia MUDr. Kristína Apostolov.

Podobne ako po minulé roky, aj tento strávi Vianoce v levickej nemocnici približne dve desiatky  detských pacientov. Najčastejšími diagnózami, ktoré deťom znemožňujú užiť si najkrajšie sviatky v kruhu rodiny patria respiračné infekty. Zdravotníci v levickej nemocnici sa na tento čas stávajú pre deti rodinami a snažia sa im pobyt v nemocnici čo najviac spríjemniť.

Späť