Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V Levickej nemocnici je pandemická situácia stabilizovaná

4.1.2022

Nemocnica AGEL Levice stále bojuje s treťou vlnou pandémie, počet ľudí s koronavírusom však postupne klesá a odzrkadľuje sa to aj v počtoch hospitalizovaných pacientov. Nemocnica naďalej poskytuje možnosť vakcinácie, ale aj testovania proti koronavírusu. Zdravotníci bez problémov zvládli aj silvestrovskú noc aj keď mali veľa práce s akútnymi prípadmi mimo covidu.

Nový rok 2022 začal v levickej nemocnici množstvom prípadov na urgentnom príjme. 15 pacientov bolo ošetrených na chirurgii, išlo najčastejšie o úrazy či otvorené rany pod vplyvom alkoholu. Tento rok však zdravotníci nemuseli poskytovať prvú pomoc žiadnemu pacientovi v súvislosti s pyrotechnikou. Na neurológii bolo riešených 32 pacientov, išlo najmä o prípady, ktoré priviezli záchranky s vysokým tlakom, intoxikáciou toxických látok, infarktom myokardu, tachykardiou, ale zaznamenaný bol aj samovražedný pokus či kolapsy.

V Nemocnici AGEL Levice je momentálne v súvislosti s covidom hospitalizovaných 7 pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších 3 pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Všetci pacienti si vyžadujú 24 hodinovú starostlivosť,“ objasnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť  Nemocnice AGEL Levice PhDr. Helena Dudášová, MHA, MPH. Riziko nákazy COVID-19 sa denne vyvíja medzi komunitami a šíri sa v rámci nich. Neznamená to, že každý dostane COVID-19. Znamená to však, že to má výrazný vplyv na systém zdravotnej starostlivosti. Je dôležité stále dbať na zníženie rizika nakazenia sa a nevyhnutné chrániť nielen seba, ale aj ostatných nosením osobných ochranných prostriedkov a dodržiavaním protipandemických nariadení.

Nemocnica AGEL Levice stále pokračuje v testovaní aj v očkovaní. Možnosť objednania sa na antigénové testovanie je na stránke NCZI, na stránke nemocnice alebo telefonicky prostredníctvom call centra na číslach  +421 36 6379 360, +421 36 6379 362,  + 421 36 6379 663.

Očkovacie centrum levickej nemocnice sa nachádza na 1. poschodí v priestoroch bývalej rádiológie. Okrem podávania tretej dávky vakcíny nemocnica stále poskytuje možnosť dať sa očkovať aj prvou a druhou dávkou, nastala však zmena organizácie hodín. Očkuje sa iba v pracovných dňoch. Od 07:30 do 08:30 hod sa môžu prísť zaočkovať deti s registráciou aj bez registrácie v sprievode zákonného zástupcu. Dospelí s registráciou od 08:30 do 13:00 hod, dospelí bez registrácie v čase 11:00 až 13:00 hod. Imunokompromitovaní pacienti s registráciou aj bez registrácie budú očkovaní  v čase od 13:00 do 15:00. Všetci záujemcovia sa môžu objednať prostredníctvom NCZI alebo na stránke www.agel.sk či prostredníctvom call centra.

Späť