Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica zaznamenala zlepšenie pandemickej situácie

10.1.2022

Nemocnica AGEL Levice za uplynulé dni nového roka zaznamenala zlepšenie vývoja III. vlny pandémie koronavírusu. Už druhý týždeň po sebe je počet hospitalizovaných pacientov v porovnaní so začiatkom decembra najnižší.

V Nemocnici AGEL Levice leží aktuálne 12 pacientov s koronavírusom. „Z nich 9 sú umiestnení na štandardnom lôžku s prívodom kyslíka, stav 3 je veľmi vážny a vyžaduje si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Pacienti na UPV nemajú očkovanie proti covidu,“ hovorí riaditeľ levickej nemocnice MUDr. Ján Belanský. Z radov zamestnancov sú pozitívni na covid len 3.

Za uplynulý týždeň v regióne zaznamenali 260 nových prípadov koronavírusu, čo je podstatne nižšie číslo ako v predchádzajúcom období. „Z nich 22% je vo veku nad 50 rokov. Celkovo je v našom okrese preočkovanosť pacientov nad 60 rokov 65,1%,“ doplnil informácie riaditeľ nemocnice. Za uplynulý týždeň nemocnica realizovala 745 antigénových testov s pozitivitou 6% a 386 PCR testov. Tu sa pozitivita pohybuje na úrovni 33,4%, je to však nižšie číslo ako v závere roka.

Nemocnica AGEL Levice stále pokračuje v testovaní aj v očkovaní. Testy sa vykonávajú tak antigénové ako aj PCR. Očkovacie centrum levickej nemocnice realizuje očkovanie všetkými tromi dávkami vakcíny, očkuje sa v pracovných dňoch a v príprave je aj očkovanie detí vo veku 5 – 11 rokov.  

Späť