Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Napriek vlne omikronu zatiaľ počet hospitalizácii v levickej nemocnici nie je dramatický

27.1.2022

Nemocnica AGEL Levice reaguje na nastupujúcu ďalšiu fázu koronavírusu v súvislosti s mutáciou omikron. Prijala viaceré organizačné opatrenia, ktoré by mali eliminovať ťažké dopady na chod nemocnice. Počet covid pozitívnych pribúda v regióne násobným tempom, pozitívnou správou zatiaľ je, že hospitalizácie sú pod kontrolou a ich počet sa rapídne nezvyšuje.

V Nemocnici AGEL Levice leží aktuálne 9 pacientov s koronavírusom. „Stav 2 pacientov je veľmi vážny a vyžaduje si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, 7 ležia na štandardnom kyslíkovom lôžku. Drvivá väčšina hospitalizovaných pacientov s covidom je neočkovaných,“ hovorí riaditeľ levickej nemocnice MUDr. Ján Belanský. Z radov zamestnancov sú pozitívni na covid len 2, ďalší 2 majú OČR z dôvodu koronavírusu. Medzi pacientmi, ktorí sú hospitalizovaní, nie je žiadne dieťa ani rodička.

Situácia v regióne sa za posledné tri týždne rapídne zhoršila. „Pred tromi týždňami sme mali týždňový prírastok pozitívne potvrdených ľudí v regióne 220, medzitým sa toto číslo zvýšilo o 260% a tento týždeň odhadujeme, že to bude až cez 1000 potvrdených prípadov,“ približuje riaditeľ nemocnice aktuálny stav. Nástup mutácie omikronu je teda dramatický, ťažké priebehy so život ohrozujúcim stavom sú však zatiaľ len v minimálnom počte.

Nemocnica AGEL Levice posilnila aj kapacity v rámci testovania, záujem o očkovanie, ktorý sa zvýšil na začiatku roku momentálne ustal. 

Späť