Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Bábätko narodené v levickej nemocnici má magický dátum aj čas narodenia. Ninka má v dátume narodenia samé dvojky

22.2.2022

Narodená 22. 2. 2022 o 2. hodine ráno. Viete si predstaviť magickejší dátum narodenia, ako bude mať malá Ninka, ktorá sa dnes narodila v Nemocnici AGEL Levice? Osud jej doprial do vienka samé dvojky, všetci veria, že jej v živote prinesú len šťastie. Do popoludnia malú Ninku nasledovali v levickej pôrodnici ešte dve ďalšie bábätká, ktoré bude celý život sprevádzať magický dátum.

Minulý rok bol pre levickú nemocnicu rekordným rokom, kedy výrazne stúpol počet pôrodov, ako aj narodených bábätiek. Stúpajúci trend pôrodnosti pretrváva už niekoľko rokov a nijako ho neovplyvnila ani pandemická situácia. „Za rok 2021 sme mali  1162 pôrodov. Chlapcov sa narodilo 594 a dievčat 574. Najčastejšie mená pre chlapcov boli Jakub, Matúš., Peter, dievčenské mená, ktoré najčastejšie dávali mamičky sú Ema, Viktória, Olívia. Prvé narodené bábätko dňa 22. 2. 2022 je dievčatko Ninka, ktoré váži 3750 gramov a meria 52 centimetrov,“ uviedla vedúca sestra Gynekologicko - pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Levice Eva Moravská. Bábätko je výnimočné aj tým, že sa narodilo po 2. hodine ráno, takže k magickému dátumu sa v tomto prípade pripája aj magický čas, kedy novorodeniatko prišlo na svet. Maminka pochádza zo Zlatých Moraviec a už sa nevedia dočkať návratu domov.   „Som rada, že mám zdravú dcérku a už sa tešíme na návrat domov. Pôrod bol ťažší ako sme očakávali, ale obidve sme v poriadku,“ uviedla novopečená maminka Nikola.

Budúce mamičky prichádzajú do levickej nemocnice hlavne kvôli profesionálnej starostlivosti a empatickému prístupu zdravotníckeho personálu. Pandemická situácia síce neovplyvnila mieru pôrodnosti, dotkla sa však vo výraznej miere všetkých pracovísk a sťažila prácu zdravotníkom aj na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Realizovali sa aj pôrody cvid-19 pozitívnych pacientiek.

Späť