Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica hlási zhoršenie pandemickej situácie. Kvôli výpadku zdravotníkov musela prijať organizačné opatrenia

18.3.2022

Nemocnica AGEL Levice v posledných dňoch zaznamenala výrazné zhoršenie pandemickej situácie. Zásadne stúplo číslo covid pozitívnych zamestnancov aj pacientov, sú medzi nimi aj deti a tehotné ženy. Nemocnica musela zastaviť plánované operácie, ktoré sa rozbehli len pred pár dňami aj zlúčiť oddelenia. Zdravotníci upozorňujú, že variant omikron je stále veľmi rozšírený, aj keď s menším počtom fatálnych dôsledkov.

„Za posledné dni sme znovu v takom nasadení, ako keď vrcholili prvá a druhá vlna pandémie. Namiesto definitívneho ústupu koronavírus stále výrazne ovplyvňuje chod nemocnice. Aktuálne máme 39 covid pozitívnych pacientov, stav jedného si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, evidujeme aj 5 covid pozitívnych detí a na gynekologicko-pôrodníckom oddelení máme 5 rodičiek s potvrdeným covidom,“ informovala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Levice PhDr. Helena Dudášová, MHA, MPH.

Starosti im robí aj výpadok 41 kolegov, u ktorých je potvrdený koronavírus, preto nemocnica musela urobiť zmeny, aby chod nemocnice zostal zachovaný. „Zastavili sme plánované operácie až do doby, kým sa naši kolegovia vrátia z PN a museli sme zlúčiť oddelenie úrazovej chirurgie s chirurgiou. Stále v nemocnici platí zákaz návštev pacientov,“ uviedla námestníčka.

V rámci mobilného odberového miesta sa na základe príkazu ministerstva zdravotníctva od 12. marca nerobia antigénové testy za poplatok 5€, nemocnica však vyšla záujemcom o testovanie v ústrety, na webe vysetrenia.agel.sk je možné si zakúpiť antigénový test v hodnote 7,99€ a tiež viaceré druhy PCR testov. Vakcinačné centrum naďalej eviduje pokles záujmu o očkovanie, takže svoju činnosť realizuje už len 1x v týždni, a to v piatok.

Späť