Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica hlási zhoršenie pandemickej situácie. Kvôli výpadku zdravotníkov musela prijať organizačné opatrenia

28.3.2022

Nemocnica AGEL Levice stále nezaznamenáva zlepšenie pandemickej situácie, znovu stúplo číslo covid pozitívnych zamestnancov. Počet hospitalizovaných pacientov klesol len o malé množstvo, sú medzi nimi aj deti a tehotné ženy. Nemocnica musela zastaviť plánované operácie, ktoré sa rozbehli len pred pár dňami aj zlúčiť oddelenia. Zdravotníci upozorňujú, že variant omikron je stále veľmi rozšírený, aj keď s menším počtom fatálnych dôsledkov.

„Počet pozitívnych pacientov hospitalizovaných oproti minulému týždňu klesol, rozdiel však nie je veľmi výrazný.  Namiesto definitívneho ústupu koronavírus stále výrazne ovplyvňuje chod nemocnice. Aktuálne máme 27 covid pozitívnych pacientov, stav jedného si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, evidujeme aj 2 covid pozitívnych detí,“ informovala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Levice PhDr. Helena Dudášová, MHA, MPH.

Starosti im robí aj výpadok 47 kolegov, u ktorých je potvrdený koronavírus, preto nemocnica musela urobiť zmeny, aby chod nemocnice zostal zachovaný. „Zastavili sme plánované operácie až do doby, kým sa naši kolegovia vrátia z PN a museli sme zlúčiť oddelenie úrazovej chirurgie s chirurgiou. Stále v nemocnici platí zákaz návštev pacientov,“ uviedla námestníčka.

V rámci mobilného odberového miesta sa na základe príkazu ministerstva zdravotníctva od 12. marca nerobia antigénové testy za poplatok 5€, nemocnica však vyšla záujemcom o testovanie v ústrety, na webe vysetrenia.agel.sk je možné si zakúpiť antigénový test v hodnote 7,99€ a tiež viaceré druhy PCR testov. Záujemci sa môžu objednať prostredníctvom call centra na číslach +421 36 6379 360 a +421 36 6379 362 alebo na stránke portal.agel.sk Vakcinačné centrum naďalej eviduje pokles záujmu o očkovanie, takže svoju činnosť realizuje už len 1x v týždni, a to v piatok. Neplnoletí záujemcovia od 5 do 11 rokov sa môžu prísť zaočkovať s registráciou a bez registrácie v čase od 7:30 do 08:30 vakcínou Pfizer Comirnaty. Dospelí a deti od 12 rokov s registráciou a bez registrácie v čase od 08:30 do 12:00 vakcínou Pfizer Comirnatydospelí záujemcovia o vakcínu Nuvaxovid s registráciou a bez registrácie v čase od 12:00 do 15:00. Registrácia je možná prostredníctvom NCZI, na stránke portal.agel.sk alebo prostredníctvom call centra.

Späť