Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Veľká snaha sestier bola ocenená BIELYM SRDCOM

23.5.2022

Pre niekoho bežný deň, pre sestry, ktoré pracujú s plným nasadením, viac než výnimočný. 19. máj patril v Leviciach len sestrám a odovzdávaniu ocenenia Biele srdce, ktoré Nemocnica AGEL Levice uskutočnila v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Leviciach a Perfect Distribution.

Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek v Leviciach spolu s Nemocnicou AGEL Levice  a Perfect Distribution organizovali výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctve, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva sa stretli pri príležitosti odovzdávania Bieleho Srdca, ktoré je spojené s Dňom sestier. Neoddeliteľnou súčasťou zdravotníctva sú už od nepamäti, no posledné roky a hlavne v čase pandémie ukazujú, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.    

Ocenenie na regionálnej úrovni sa udelilo v dvoch kategóriách a do rúk 10 sestier putovalo 10 ocenení. Ocenené sestry v kategórii sestra manažérka boli: PhDr. Helena Dudášová, MHA, MPH, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť, Mgr. Viera Poláčiková, vedúca sestra oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, Mgr. Denisa Falátová, manažérka dennej smeny oddelenia úrazovej chirurgie, Mgr. Sylvia Faragóová, Dipl. sestra, vedúca sestra chirurgického oddelenia a Mgr. Katarína Ješková, vedúca sestra oddelenia vnútorného lekárstva. Ocenené sestry v kategórii sestra v praxi boli: Bc. Jarmila Kyselová, sestra otorinolaryngologickej ambulancie, Eva Titurusová, sestra oddelenia vnútorného lekárstva, Mária Greškovičová, sestra pediatrického oddelenia, Mária Gregušová, pôrodná asistentka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia a Zuzana Fábryová, pôrodná asistentka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.

„Naša profesia je krásna, ale náročná, vyžaduje si nielen primerané vzdelanie, ale aj schopnosti, ktoré nás predurčujú na pomoc iným. Chcela by som sa poďakovať všetkým sestrám za silu a námahu, ktorú vkladajú do každodennej práce, za odvahu a entuziazmus, s ktorým zvládajú často veľmi náročné situácie, za veľké srdce, ktoré riadi prácu ich rúk. Sme to my, ktoré sme s pacientom a jeho utrpením tvárou v tvár. Sestry sú prítomné v tých najcennejších chvíľach v živote a v niektorých jeho najtragickejších situáciach. Sestry a pôrodné asistentky preukázali svoju nezastupiteľnú úlohu pri poskytovaní zdravotníckych služieb aj počas pandémie, zaslúžia si uznanie a ocenenie za život zachraňujúce úsilie a obetavosť pracovať pri zvýšenom zdravotnom riziku. Všetkým patrí jedno veľké ďakujem,“ vyjadrila sa námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Levice PhDr. Helena Dudášová, MHA, MPH.

,,Symbol ,,Biele srdce” bol schválený v roku 1999, pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Regionálna komora Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek v Leviciach s radosťou prijala nominácie na udelenie ocenenia. Bolo ich viac, ako po uplynulé roky, čo nás nesmierne potešilo a následne rozhodla o udelení 10 sestrám. Tento rok je pre nás výnimočný aj tým, že ako stavovská organizácia si pripomína 20. rokov od jej vzniku a potreba chrániť, podporovať a investovať do profesie sestier a pôrodných asistentiek je nevyhnutnou pri zabezpečovaní kvalitnej zdravotnej starostlivosti.  V spolupráci s Nemocnicou AGEL Levice sme Biele srdcia 2022 udelili a strávili príjemné popoludnie, za čo vedeniu nemocnice patrí vďaka. Verím, že aj na budúci rok udelíme ocenenia, veď poďakovanie patrí všetkým sestrám za ich prácu, obetavosť, kolegialitu a predovšetkým ochotu pracovať vždy, keď ich pacienti potrebujú,” uviedla Mgr. Klaudia Škulová, prezidentka Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek v Leviciach.

Zamestnávateľom boli ocenené 3 sestry: Mgr. Klaudia Škulová, sestra gastroenterologickej ambulancie, Bc. Monika Kolibáčová, sestra oddelenia vnútorného lekárstva a Mgr. Zdenka Nozdrovická, sestra oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Späť