Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica eviduje len piatich covidových pacientov

16.8.2022

Nemocnica AGEL Levice aktuálne eviduje ústup pandémie, počas leta mali len málo pacientov, u ktorých by dôvodom hospitalizácie bol práve koronavírus. K dnešnému dňu ich evidujú piatich, pričom všetci sú umiestnení na reprofilizovaných lôžkach gynekologicko-pôrodníckeho, pediatrického oddelenia a oddelenia vnútorného lekárstva. Napriek uvedenému v nemocnici stále platí obmedzenie návštev. Na vývoj pandémie bude mať vplyv začiatok školského roka a tiež nové mutácie variantu omikron, ktoré však, našťastie, nemajú zväčša život ohrozujúci priebeh.

Levická nemocnica sa aj naďalej riadi platnými ustanoveniami Ministerstva zdravotníctva SR. ,,K dnešnému dňu evidujeme piatich pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Sú umiestnení na reprofilizovaných lôžkach v izolačných izbách na gynekologicko-pôrodníckom, pediatrickom oddelení a oddelení vnútorného lekárstva,“ hovorí zástupkyňa námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť a vedúca sestra Oddelenia vnútorného lekárstva Nemocnice AGEL Levice Mgr. Katarína Ješková.

Uvedení pacienti nie sú len seniori a do nemocnice boli prijatí s inými diagnózami. Nikto z nich si zatiaľ nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Z radov zamestnancov je covid pozitívnych deväť ľudí.

 

Všetci pacienti, ktorí sú do nemocnice prijímaní sú povinne testovaní. Rovnako aj pacienti, u ktorých sú akékoľvek príznaky respiračného ochorenia alebo boli v kontakte s covid pozitívnym človekom, resp. ak nie sú k dispozícii údaje o očkovaní proti koronavírusu. ,,Stále máme obmedzené návštevy s výnimkou presne daných skupín, ak ide o duchovné služby pre pacienta, u pacientov v terminálnych štádiách a pod. Prítomnosť otca či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode je povolená za dodržania stanovených protiepidemických podmienok,“ dodala Mgr. Katarína Ješková.

Späť