Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má pre mamičky skvelú novinku, začala poskytovať popôrodnú rehabilitáciu

27.9.2022

Nemocnica AGEL Levice neustále pre svojich pacientov zvyšuje komfort a zavádza mnohé novinky. Jednou z nich, ktorá určite mimoriadne poteší čerstvé mamičky, je popôrodná rehabilitácia.

Samotný pôrod, či už prirodzený, alebo takzvaný cisársky rez, je pre ženské telo obrovskou záťažou. Jednou z možností, aby sa mamičky čo najskôr vrátili ,,do formy“ a aby sa nevyskytli žiadne zdravotné komplikácie, je aj popôrodná rehabilitácia. ,,Mamičky začínajú s rehabilitáciou prvý deň po pôrode. Cvičíme aktívne dychové cvičenie hrudné a bránicové a dolné končatiny, čím povzbudíme krvný obeh, a predchádzame tak zápalu žíl a vzniku tromboembolickej choroby. Spevňujeme svaly panvového dna a polohujeme na bruchu, čím urýchlime zavinovanie maternice a zaisťujeme jej správne uloženie v malej panve. Edukujeme mamičky o brušnej diastáze,“ vysvetľuje fyzioterapeutka z levickej nemocnice Bc. Rebeka Polomčáková. Taktiež dodáva, že mamičky po cisárskom reze sú edukované o správnom vstávaní z postele a o následnej starostlivosti o jazvu po jej zahojení. ,,Rehabilitácia je indikovaná ošetrujúcim lekárom a už po prvých dňoch jej fungovania je o ňu veľký záujem, mamičky reagujú kladne,“ zhodnotila.

Stúpajúci trend pôrodnosti pretrváva už niekoľko rokov a nijako ho neovplyvnila ani pandemická situácia. Mamičky prichádzajú do levickej nemocnice hlavne kvôli profesionálnej starostlivosti a empatickému prístupu zdravotníckeho personálu.

Späť