Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

O krok bližšie k odstráneniu bolesti rázovou vlnou v levickej nemocnici

11.11.2022

Rázové vlny sú akustické (zvukové) impulzy, ktoré majú vysokú dávku energie, čiže rýchle sa zvyšujúci tlak, ktorý je schopný v tkanivách ľudského organizmu ako je koža, podkožie šľachy, svaly a kosti, aktivovať sériu lokálnych biochemických reakcií. Liečbu rázovou vlnou môžu využiť aj pacienti v Nemocnici AGEL Levice.

V levickej nemocnici majú k dispozícii na liečbu rázovou vlnou moderný prístroj „ShockWave Dual Power“, ktorý je kombináciou bezbolestnej rázovej vlny s diatermiou. Ošetrenie je vďaka dvom terapeutickým energiám bezbolestné a veľmi účinné. Šíreniu vĺn napomáha i aplikácia terapeutických gélov lokálne na ošetrované miesto. Rázová vlna sa v medzibunkovom priestore ľahko šíri a stimuluje regeneračné procesy, má analgetický efekt, stimuluje tvorbu látok tlmiacich bolesť, redukuje kalcifikáty a jazvy, urýchľuje hojenie tkanív - šliach, svalov, kostí tým, že stimuluje produkciu  a aktivitu fibroblastov,, rastových faktorov, kmeňových buniek, taktiež  redukuje akútny zápal i prejavy chronického zápalu a uvoľňuje svalové spazmy pohybového aparátu.

„Vďaka liečbe touto technológiou poskytneme pacientom úľavu od  bolesti či už akútnej alebo chronickej. Liečba umožní lepšie a efektívnejšie pacovať s pacientmi napríklad  pri cvičení a nemá žiadne vedľajšie účinky. Čo sa týka spektra diagnóz rázovej vlny s diatermiou je indikovaná pri pätovej ostrohe, prejavoch karpálneho tunela, bolestí ramena rôzneho pôvodu, úrazoch ako podvrtnutie, vykĺbenie, zlomeniny, zápalov šliach  - tenisový, golfový lakeť, pri akútnych aj chronických bolestiach pohybového aparátu. Aj pri aplikácii rázovej vlny s diatermiou je potrebné zohľadniť chorobné stavy, pri ktorých sa táto procedúra nemôže podávať. Ide o pacientov s kardiostimulátorom, v prípade nezhojených kožných lézií, akútnych zápalov žilového systému, ak má pacient miesta znecitlivené anestéziou alebo s poruchami dotykovej citlivosti, miesto nad kĺbnou náhradou. Neošetrujú sa tehotné ženy, pacienti s diagnózou neoplastických procesov,“ vyjadrila sa primárka oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Nemocnice AGEL Levice MUDr. Drahoslava Rondíková.

Po odporučení pacienta odborným lekárom na ošetrenie rázovou vlnou s diatermiou je potrebné sa objednať na  telefónnom čísle 036/6379 750 na konzultáciu alebo prísť osobne do budovy polikliniky Nemocnice AGEL Levice,  do pavilónu B na mínus 1 poschodie. Nevyhnutnosťou je priniesť si zdravotné záznamy týkajúcej sa ochorenia, pre ktoré sa bude rázová vlna podávať. Ošetrenie nie je hradené zdravotnými poisťovňami, pacient si procedúru platí. Cena  za jedno ošetrenie je 20 až 25 eur v závislosti od dĺžky aplikácie a lokality. Pacient absolvuje  obyčaje 5 ošetrení v jednej liečebnej sérii.

Späť