Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica otvorila novú pediatrickú kardiologickú ambulanciu

16.11.2022

Nemocnica AGEL Levice stále realizuje projekty a inovácie, zamerané na skvalitnenie služieb pre verejnosť. Poslednou novinkou, ktorú sa podarilo spustiť dnes, je otvorenie novej pediatrickej kardiologickej ambulancie.

Ochorenia srdca patria medzi najčastejšie úmrtia nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Jednou z mnohých príčin je, že ľudia podceňujú zdravý životný štýl a predovšetkým pravidelné prehliadky. S nimi, najmä v indikovaných prípadoch, kedy sa vážne ochorenia srdca vyskytli u viacerých generácií, sú sledované už aj deti. Práve včasná diagnostika a pravidelné prehliadky môžu pomôcť včas problém identifikovať a nastaviť efektívnu liečbu. Hoci spojenie dieťa a ochorenie srdca je pre každú rodinu aj malého pacienta obrovskou komplikáciou, najhoršie je zatvárať oči pred realitou.

Nemocnica AGEL Levice teda prichádza s veľmi žiadanou službou, detskou kardiologickou ambulanciou. Ambulancia slúži detským pacientom na vyšetrenia srdca. Na vyšetrenie je možné sa objednať prostredníctvom Call centra na číslach 036/6379 663, 036/6379 360 a 036/6379 362. K vyšetreniu je potrebné odporučenie od všeobecného lekára spolu so zdravotnou dokumentáciou. Vyšetrenia na kardiologickej ambulancii sú hradené zo zdravotného poistenia.

„Novú pediatrickú kardiologickú ambulanciu sme otvorili 15. novembra 2022. Nachádza sa na 4. poschodí budovy polikliniky pavilónu A levickej nemocnice. Ako aj do iných ambulancií, tak aj do našej je potrebné sa vopred na vyšetrenie objednať, čím sa vyhnete zbytočnému zdĺhavému čakaniu,“ vyjadrila sa lekárka pediatrickej kardiologickej ambulancie Nemocnice AGEL Levice MUDr. Silvia Miková. Ambulancia poskytuje komplexné vyšetrenie srdca zahrňujúce EKG, echokardiografické vyšetrenie, EKG Holter, TK Holter čo umožňuje  diagnostiku a liečbu vrodených chýb srdca, poruchy rytmu a vysokého tlaku.
Späť