Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica privítala svoje tisíce narodené bábätko v tomto roku

24.11.2022

Pôrodnica Nemocnice AGEL Levice sa teší veľkému záujmu mamičiek, ktoré sa rozhodli priviesť na svet svoje bábätká práve tu. V stredu 23. novembra 2022 sa do tohtoročných štatistík zapísalo už tisíce narodené bábätko. Malý Šimonko sa prihlásil na svet v krásnom čase 15:15 hod. Jubilejný prírastok, narodený v tejto nemocnici v tomto roku a aj jeho maminka sú v poriadku a zdraví.

„Šimon je moje druhé bábätko, má bračeka. Po pôrode sa cítim dobre, všetko išlo, ako malo a prirodzenou cestou, všetko sme zvládli a sme obaja zdraví. Veľmi sa z neho teším a už sa neviem dočkať, kedy ho uvidí aj braček,“ vyznala sa šťastná mamička Lucia. Čaká ju teraz náročné, ale krásne obdobie.

Malý Šimonko mal pri narodení hmotnosť 2950 gramov a výšku 47 centimetrov.

 

Hoci levická nemocnica nevníma novorodeniatka len z pohľadu čísel, v poradí tisíce narodené bábätko si predsa len zaslúži pozornosť. Šimonko má ešte jedno krásne číslo, a tým je magický čas narodenia 15:15 hod. 

 

„Pôrodnosť v tomto roku v porovnaní za rovnaké obdobie minulého roku zostala približne rovnaká. Veľa budúcich mamičiek si stále vyberá našu nemocnicu. Dôvodom sú aj zrekonštruované priestory, nadštandardné izby, nadštandardný box, ľudský a odborný prístup personálu. Veľkému záujmu mamičiek sa veľmi tešíme,“ hovorí primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia a námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť Nemocnice AGEL Levice MUDr. Gabriel Mančík, MBA. „Priemerný vek rodičiek v našom regióne sa v súčasnosti pohybuje na hranici 28-29 rokov. Máme však aj maminky, ktoré sú ešte v tínedžerskom veku,“ doplnil MUDr. Mančík. Rodičky, ktoré sa rozhodli zvoliť si Nemocnicu AGEL Levice za miesto, kde privedú na svet svojich potomkov, si pochvaľujú najmä prístup  lekárov i sestier a tiež možnosť byť po pôrode na nadštandardne vybavenej izbe.

Späť