Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica AGEL Levice originálne skrášlila priestory rádiológie. Zdobí ho výstava detských kresieb

29.11.2022

Nemocnica AGEL Levice zorganizovala výstavu detských kresieb. Obrázky kreslili deti zo Spojenej školy internátnej v Leviciach a tieto milé umelecké výtvory skrášľujú priestory rádiológie a urgentného príjmu v nemocnici.

Deti vo veku od 9 do 15 rokov kreslili obrázky na tému: „Vianoce v nemocnici očami detí a to, ako si predstavujú pobyt v nemocnici na Vianoce.“ Originálne pohľady boli pre deti zaujímavou skúsenosťou a ich poňatie milo prekvapilo samotnú nemocnicu.

„Nemocnica AGEL Levice, sa rozhodla výstavu umiestniť v priestoroch rádiológie a urgentného príjmu. Tieto krásne kresby budú skrášľovať samotný priestor a v neposlednom rade spríjemňovať chvíľky čakania na samotné vyšetrenie a možno aj zmierňovať stres, ktorý prežívajú mnohí pacienti prichádzajúci na vyšetrenie,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Helena Dudášová, MPH, MHA.

„Pani námestníčka nás oslovila s nápadom skrášliť a spríjemniť priestory nemocnice kresbami našich detičiek, neváhali sme ani minútu, pretože sami vieme, aké stresujúce dokáže byť čakanie na vyšetrenie a na samotný výsledok. Pre deti bola táto téma netradičná a veľmi zaujímavá,“ vyjadrila sa pedagogička Špeciálnej základnej školy Mgr. Mária Marcineková.

Pre deti je nemocničné prostredie veľmi zaujímavé, a tak dáva priestor aj fantázii, čo je vidieť aj na samotných výtvoroch. Levická nemocnica a Spojená škola internátna plánujú aj naďalej pokračovať v spolupráci, takže sa všetci môžu tešiť na ďalšie umelecké diela.  

Späť