Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Mikuláš navštívil dvakrát aj deti v Nemocnici AGEL Levice

6.12.2022

6. december je výnimočným dňom pre najmladších pacientov v levickej nemocnici. Dnes v doobedňajších hodinách deti navštívil Mikuláš s čertom a neprišli s prázdnymi rukami. Detičky dostali krásne darčeky spolu s prianím skorého uzdravenia. Mikuláš však do nemocnice zavítal aj o deň skôr, prišiel aj 5. decembra a na pomoc si zavolal aj anjela, čerta a Grincha.

Predvianočný čas je obdobím, ktoré by rozhodne nikto nechcel stráviť v nemocnici. Život však niekedy dokáže prekvapiť rôznymi scenármi a neraz nás postaví do zložitých situácií. Pobyt dieťaťa v nemocnici je nepochybne veľmi ťažkým momentom v živote celej rodiny. V takýchto časoch však deťom náladu zlepší mikulášsky darček. Izby levickej nemocnice boli tento naplnené detskou radosťou a úsmevmi hneď dva dni po sebe. V prvý deň prišli do nemocnice dobrovoľníci, presne na Mikuláša sa do jeho role prezliekli milé panie učiteľky.

„Dúfame, že svetlé chvíle strávené v spoločnosti Mikuláša umožnili malým pacientom zabudnúť na trápenie počas ochorenia a chvíle strávené v nemocnici,“ vyjadrila sa primárka detského oddelenia Nemocnice AGEL Levice MUDr. Kristína Apostolov.  Podobne ako po minulé roky, aj tento rok trávia Mikuláša v levickej nemocnici približne dve desiatky detských pacientov. Medzi najčastejšie diagnózy, ktoré deťom znemožňujú užiť si najkrajšie sviatky v kruhu rodiny, patria respiračné infekty. Samozrejme, zdravotníci sa snažia spríjemniť každý pobyt v nemocnici, nielen v tento mikulášsky deň.

Zaujímavosťou nemocnice bola aj Mikuláš na rádiológii. Tento však nerozdával sladkosti, ale jeho náplňou práce bolo registrovať pacientov na rádiologické vyšetrenia.

Späť