Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Silvester na urgentnom príjme v Leviciach priniesol aj kuriozitu

3.1.2023

Aj v posledný deň v roku sú zdravotníci urgentného príjmu Nemocnice AGEL Levice vždy pripravení pomôcť pacientom a doslova očakávať neočakávané. Urgentný príjem je v prevádzke 24 hodín denne 365 dní v roku. Tohtoročný Silvester priniesol aj kuriozitu v podobe pána, ktorý prišiel požiadať o pomoc so zaseknutou rukou aj s nožom v mlynčeku.

Práca na urgentnom príjme je veľmi rôznorodá a zdravotnícki pracovníci sa stretávajú z rôznymi prípadmi, od ľahších stavov až po stavy komplikované vyžadujúce si hospitalizáciu či situácie, kedy rozhodujú sekundy a bojujú o životy. Tohtoročný Silvester priniesol vyšší počet úrazov a hlavne pacientov s tráviacimi ťažkosťami.

„Každý deň na urgentnom príjme je iný, nikdy nevieme, čo nás čaká. Tohtoročný Silvester priniesol množstvo úrazov z nedbalosti, ako napríklad úrazy po pádoch, popáleniny po pyrotechnike, žalúdočné ťažkosti v dôsledku prejedenia. Veľa pacientov, ktorých sme prijali na urgentný príjem počas silvestrovskej noci už po polnoci bolo pod vplyvom alkoholu. Najkurióznejší prípad pacienta v tento deň bol muž, ktorý prišiel do nemocnice aj s mlynčekom, v ktorom mu uviazol nôž aj ruka,“ vyjadrila sa vedúca sestra urgentného príjmu Nemocnice AGEL Levice Mgr. Magdaléna Leváková.

Počas silvestrovskej noci nie sú netradičné ani alergické prejavy po konzumácií jedla, ktoré bolo indikované ako neznášanlivé organizmom jednotlivca. Do Nemocnice AGEL Levice počas Silvestra prichádza o 20% viac pacientov s úrazmi a o 10% viac pacientov s bolesťami brucha.  

Späť