Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej pôrodnici sa v roku 2022 narodilo presne 1100 bábätiek

12.1.2023

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Nemocnici AGEL Levice sa za rok 2022 môže pochváliť vynikajúcimi číslami. Na svet tu prišlo presne 1100 bábätiek, a dokonca jedenásťkrát to boli dvojičky. Nemocnica má rozvoj pôrodnice, zvyšovanie kvality poskytovaných služieb a predovšetkým individuálny prístup s rešpektovaním požiadaviek mamičiek ako tri základné piliere, ktoré rozhodujú o výbere miesta, kde mamičky privedú na svet svoje bábätká.

,,V roku 2022 sme na našom oddelení privítali na tento svet 1100 bábätiek,“ hovorí  Blažena Bátovská, vedúca sestra na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice AGEL Levice. V minulom roku sa v levickej nemocnici narodilo  jedenásť dvojičiek. Tentokrát však prevážil počet chlapcov, ktorých sa narodilo 553 nad dievčatami, ktorých sa narodilo 547. Zaujímavosťou je, že za uplynulý rok sme mali na gynekologicko-pôrodníckom oddelení aj COVID-19 pozitívne rodičky, ktoré u nás odrodili za prísnych epidemiologických opatrení, ich celkový počet sa vyšplhal na 20.

Rok 2022  sa pre rodiace pacientky niesol aj v znamení noviniek, ktoré si Nemocnica AGEL Levice pre ne pripravila. Medzi ne patrí aj bonding po cisárskom reze či otvorenie súkromného pôrodného boxu v priestoroch pôrodného traktu. Nemocnica opätovne zaviedla  predpôrodné kurzy pre budúce maminky, začala poskytovať popôrodnú rehabilitáciu, aby sa maminky dokázali čo najskôr vrátiť do pôvodnej fyzickej formy.

,,Tešíme sa, že mamičky stále častejšie vyhľadávajú naše oddelenie, ktoré im pomáha priviesť ich ratolesti na svet, a taktiež sme radi, že sa celková situácia vracia do stavu pred pandémiou COVID-19,“ uviedol primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Gabriel Mančík, MBA.

Späť