Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Do levickej nemocnice dostali čiapky pre onkologických pacientov

27.1.2023

Rakovina je onkologické ochorenie, s ktorým sa už asi každý človek stretol, či už osobne, alebo prostredníctvom rodiny či známych. Prvým kontaktným miestom pre liečbu tohto ochorenia je onkologická ambulancia, ktorej úlohou je pomôcť čo najrýchlejšie a najefektívnejšie nastaviť liečbu, a pomôcť tak k lepšej fyzickej a psychickej pohode pacientom. Tentokrát sa však podarilo rozveseliť onkologických pacientov trošku iným spôsobom, darom od neznámeho darcu v podobe čiapok.

Je nespochybniteľné, že rakovina akéhokoľvek druhu je veľmi vážnym ochorením. Vždy si žiada liečbu a pravidelné navštevovanie onkologických špecialistov. Nemocnica AGEL Levice dostala dar, z ktorého budú mať radosť aj pacienti. Ochorenie to síce nevylieči, no môže potešiť a prispieť k lepšej nálade pacienta.

„Do našej ambulancie zavítalo príjemné prekvapenie. Od neznámeho darcu sme dostali farebné čiapky pre pacientov našej ambulancie. Všetky čiapky jednoznačne poputujú pacientom, ktorý ich potrebujú. Je príjemné vedieť, že naša ambulancia klinickej onkológie mohla dostať takýto dar. Veľmi si to vážime a ďakujeme, ani neviete, akú váhu môže mať takýto dar pre pacienta. Sme radi, keď vidíme našich pacientov spokojných a hreje nás, že môžeme aj takýmto spôsobom vyčariť úsmev na ich tvárach, “ vyjadrila sa doktorka ambulancie klinickej onkológie Nemocnice AGEL Levice Lyudmila Rudenko.

Aj keď darcu v levickej nemocnici nepoznajú, berú dar ako veľmi pekné gesto. Je úžasné vidieť, že aj v tejto neľahkej dobe plnej naháňania a stresu sa nájde veľa dobrých ľudí, ktorým záleží na pacientoch a aj takýmto spôsobom vyjadrujú súdržnosť a nájdu si čas aj pre ostatných.

Späť