Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Ocenenie Zdravotník roka získala námestníčka levickej nemocnice

25.5.2023

Už každoročne Nitriansky samosprávny kraj udeľuje ocenenie Zdravotník roka. Tento rok si ocenenie odniesla aj námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Helena Dudášová MHA, MPH z Nemocnice AGEL Levice. Okrem toho získali ďakovné diplomy aj traja ďalší zamestnanci levickej nemocnice a to: námestník pre zdravotnú starostlivosť a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Gabriel Mančík, MBA, primár oddelenia úrazovej chirurgie MUDr. Adrián Horváth, a vedúca sestra fyziatrie balneológie a liečebnej rehabilitácie Bc. Monika Bližňáková.

O tom, že práca zdravotníka je veľmi náročná vo všetkých smeroch niet pochýb. Zdravotníci zachraňujú životy pacientov a robia všetko preto, aby im bola poskytnutá najkvalitnejšia zdravotná starostlivosť. K svoje práci musia pristupovať zodpovedne a vždy pripravene na 100 %. Preto si ocenenie bezpochyby zaslúžia každý deň. Jedno špeciálne však každý rok udelí aj Nitriansky samosprávny kraj a ocení zdravotníkov zo všetkých nemocníc v kraji.

„Som veľmi šťastná, že som mohla byť ocenená aj na takejto úrovni v kategórií sestra. V zdravotníctve pracujem už dlhú dobu a poviem vám, že neľutujem ani jednu sekundu svojho rozhodnutia. Po ukončení strednej školy v Dolnom Kubíne som začala pracovať ako sestra pri lôžku vo Veľkom Krtíši na oddelení dlhodobo chorých. Mala som možnosť vyskúšať si prácu aj na internej a chirurgickej jednotke intenzívnej starostlivosti, pediatrickom oddelení a v rôznych ambulanciách. V tom čase som zastávala aj funkciu prezidentky regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek vo Veľkom Krtíši,“ vyjadrila sa ocenená námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Helena Dudášová MHA, MPH.

Aj napriek svojej náročnej práci zvládla vyštudovať vysokú školu v odbore ošetrovateľstvo s rigoróznou skúškou, špecializáciu v odbore intenzívna starostlivosť u dospelých – špecializácia v odbore manažment v ošetrovateľstve na Lekárskej fakulte UK BA. V súvislosti so študijným programom sústavného vzdelávania sa stala mentorom klinickej praxe v odbore ošetrovateľstvo. Do Nemocnice AGEL Levice nastúpila v roku 2008 na pozíciu námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Ocenenia boli rozdelené do štyroch kategórií: Lekár, sestra, iný zdravotnícky pracovník a celoživotný prínos. Súčasťou krajského oceňovania bolo aj odovzdanie ďakovných diplomov. A to aj pre zamestnancov levickej nemocnice. Tie získali: námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Gabriel Mančík, MBA, primár oddelenia úrazovej chirurgie  MUDr. Adrián Horváth a vedúca sestra fyziatrie balneológie a liečebnej rehabilitácie Bc. Monika Bližňáková.

Späť