Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica otvorila novú ortopedickú ambulanciu

7.6.2023

Nemocnica AGEL Levice neustále zlepšuje kvalitu a úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre svojich pacientov. Dôkazom je posledná novinka, ktorou je novootvorená ortopedická ambulancia, ktorá sa nachádza na 4. poschodí pavilónu A.

Ortopedická ambulancia je špecializované medicínske pracovisko, ktoré sa zameriava na diagnostiku, liečbu a rehabilitáciu porúch, ochorení a zranení súvisiacich s kosťami, kĺbmi, svalmi, väzmi a štruktúrou pohybového aparátu. Ambulancia poskytuje odbornú starostlivosť a zdravotnú pomoc pacientom s ortopedickými problémami.

„Keďže pacientov s ortopedickými problémami neustále narastá, bolo viac než žiadúce uviesť do prevádzky druhú ortopedickú ambulanciu, ktorá ponúka vyšetrenie, diagnostiku a liečbu ortopedických porúch, ťažkostí a poúrazových stavov. Náš tím odborníkov je vysokokvalifikovaný, majú atestáciu nielen v odbore ortopédia, ale aj v úrazovej chirurgii, a teda je možné poskytovať pacientov najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť nielen u degeneratívnych, ale aj poúrazových stavoch. Lekári majú bohaté skúsenosti v tomto odbore a sú dôkladne vyškolení na riešenie rôznych ortopedických problémov vrátane artróz, športových úrazov, poškodení kĺbov, deformít a mnohých ďalších stavov,“ vyjadril sa riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský, MPH.

„S predĺžením života európskej populácie zaznamenávame nárast pacientov, ktorí majú čoraz väčší problém s kolennými kĺbmi, samozrejme, celkový počet pacientov s ortopedickými ťažkosťami sa za posledné roky zvýšil. Výnimkou nie sú ani športové zranenia a rôzne druhy úrazov. Veľké percento pacientov si vyžaduje operačné riešenie daného problému, na ambulancií však poskytujeme aj rôzne možnosti konzervatívnej liečby. Všetko však závisí od stavu každého jedného pacienta,“ ozrejmil zástupca primára oddelenia úrazovej chirurgie Nemocnice AGEL Levice MUDr. Martin Hamar.

Nová ambulancia prináša aj najnovšie postupy a liečbu pohybového aparátu. Lekári sa pravidelne zúčastňujú medzinárodných školení a prednášok, absolvujú pravidelné stáže na iných pracoviskách v rámci vzdelávania. Keďže lekári majú mnohoročné skúsenosti aj s liečbou úrazov, je možné poskytnúť komplexné riešenie aj poúrazových deformít, artróz či iných poúrazových stavov. Okrem konzultácie výmeny bedrového a kolenného kĺbu, poskytuje ambulancia aj komplexné riešenia v oblasti ramenného kĺbu, či už artroskopické rekonštrukcie, ošetrenie rotátorovej manžety, stabilizácie, cez korekčné osteotómie až po náhradu ramenného kĺbu. V oblasti lakťového kĺbu sa zaoberajú náhradami hlavičky vretennej kosti po úraze, nestabilitami lakťového kĺbu, náhrady lakťového kĺbu v zmysle totálnej endoprotézy lakťa, v indikovaných prípadoch aj artroskopické ošetrenie pri osteoartróze kĺbu. V oblasti kolenného kĺbu je to predovšetkým artroskopické ošetrenie mäkkých štruktúr, plastiky predného krížneho väzu, ale najmä hemiartroplastika kolenného kĺbu. Hemiartroplastika predstavuje súčasný trend v protetike kolenného kĺbu, kde u indikovaného pacienta nie je potrebná výmena celého kĺbu, ale len poškodenej časti. Vo Veľkej Británii predstavuje tento typ výkonu až 40% z pacientov, u ktorých je potrebná výmena kĺbu. Je to šetrnejší prístup, ktorý rešpektuje mäkké tkanivá kĺbu, umožňuje rýchlejšiu rekonvalescenciu a lepší funkčný výsledok v porovnaní s výmenou celého kĺbu. V oblasti členkového kĺbu sú to artroskopické výkony pri útlakových syndrómoch, artrodezy kĺbu pre osteoartrózu kĺbu a korekčné osteotomie pre poúrazové deformity. Na ambulancii pracuje tiež lekár, ktorý má mnohoročené skúsenosti v oblasti spondylochirurie a liečby zlomenín chrbtice a axiálneho skeletu. Všetky operačné výkony sa samozrejme nevykonávajú priamo na ambulancií, ale už na samotnom oddelení.

Ortopedická ambulancia je k dispozícií od 08:00 do 14:00 v pondelok, utorok, stredu a v piatok v pracovných dňoch. V štvrtky a počas sviatkov ambulancia neordinuje. Objednať sa na ambulanciu je možné prostredníctvom call centra na číslach 036/6379 360, 036/6379 362 a 036/6379 663.

Späť