Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici prekvapili milou pozornosťou vyše 500 žien

8.3.2023

Medzinárodný deň žien je dňom, ktorý patrí iba ženám. Už viac ako 100 rokov kladie dôraz na problémy, ktoré ovplyvňujú ženy na celom svete. Počiatky tohto dňa boli v roku 1908, keď 15 000 žien pochodovalo mestom New York a požadovalo kratší pracovný čas, lepší plat a volebné právo.

Medzinárodný deň žien sa stal dôležitou súčasťou mnohých krajín avšak nápad urobiť tento deň medzinárodným prišiel od ženy menom Clara Zetkin, komunistickej aktivistky a zástankyne práv žien. Myšlienku navrhla v roku 1910 na medzinárodnej konferencií pracujúcich žien v Kodani. Tejto konferencií sa zúčastnilo 100 žien zo 17 krajín a na návrhu sa jednohlasne zhodli.

Ako každý rok, tak aj tento ani v levickej nemocnice nezabudli na ženy. Vedenie nemocnice dnes potešilo každú jednu ženu pracujúcu v nemocnici červenou ružou. „8. marca si každoročne pripomíname to, aké sú ženy výnimočné. Je treba ale dodať, že sú výnimočné každý jeden deň v roku, nielen v tento deň. V levickej nemocnici máme každoročnú tradíciu, ktorou je vyčariť úsmev ženám na tvári aj v tento deň a potešiť každú jednu červenou ružou. Milé dámy, k dnešnému sviatku Vám želáme všetko len to dobré, predovšetkým prajeme, aby ste mali stále dôvod na úsmev,“ vyjadril sa riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský, MPH.  

V Nemocnici AGEL Levice dnes dostalo ruže vyše 500 zamestnankýň, výnimkou neboli ani primárky, sestry, ošetrovateľky, administratívne pracovníčky, zamestnankyne kuchyne či upratovačky.

Späť