Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici budú môcť rodičky využiť epidurálnu analgéziu za zníženú cenu

18.8.2023

Epidurálna analgézia (PEDA) je typ liečby bolesti, pri ktorom sa lokálne anestetikum alebo analgetikum podáva do epidurálneho priestoru, čo je priestor oko miechy a miechových nervovo v bedrovej alebo hrudnej oblasti chrbtice. Tento postup sa používa na úľavu od rôznych typov bolestí, medzi ktoré patria aj pôrodné bolesti. Za účelom lepšej dostupnosti pre pacientky levická nemocnica od 1. septembra zvýhodní cenu za podanie PEDA.

Pôrodná epidurálna analgézia sa často používa počas pôrodu, pretože umožňuje matkám pociťovať menej bolesti, keď prebieha pôrodný proces. Týmto spôsobom môže matka lepšie zvládať bolesť a fyzické nároky pôrodu. 

„Matka, ktorá nezažíva intenzívnu bolesť, môže byť v stave, ktorý jej umožní sústrediť sa na pôrodný proces a aktívne spolupracovať s lekármi a pôrodnými asistentkami. To môže zlepšiť priebeh pôrodu, celkový pôrodný zážitok a umožniť pôrodnému tímu efektívnejšie vedenie pôrodného procesu. Matka po podaní PEDA môže mať možnosť si oddýchnuť a nabrať sily medzi kontrakciami počas pôrodu,“ ozrejmil námestník pre zdravotnú starostlivosť a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Levice MUDr. Gabriel Mančík, MBA.

„PEDA je často veľmi účinná pri znižovaní alebo úplnom odstránení bolesti počas pôrodu. Môže zmierniť stres a úzkosť spojenú s očakávaním bolesti pri pôrode. PEDA sa podáva priamo do epidurálneho priestoru, čo znamená, že jeho účinky sú obmedzené len na určitú oblasť tela, čo môže znižovať celkové vedľajšie účinky. V našej nemocnici poskytuje podávanie analgézie vysokokvalifikovaný tím lekárov, ktorý majú dlhoročné skúsenosti. Pacientky sa tak nemusia báť, že by bolo podanie vykonané neodborne,“ dodala primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny MUDr. Lýdia Fehér.

Je dôležité si uvedomiť, že pred podaním PEDA je nutné kontaktovať gynekologicko-pôrodnícke oddelenie o záujme využitia analgézie. Lekár gynekologicko-pôrodníckeho pri osobnom stretnutí poskytne všetky potrebné informácie a posúdi zdravotný stav.  Následne je pacientka odoslaná do ambulancie anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde lekár poskytne informácie o celom priebehu pôrodu s PEDA, o spôsobe, akým sa PEDA vykonáva, o možných rizikách a naopak aj výhodách PEDA a zodpovie všetky otázky budúcej mamičky

Nemocnica AGEL Levice od 1. septembra bude poskytovať pacientkám PEDA za zvýhodnenú cenu. PEDA si tak pacientky budú môcť vyžiadať za 129 eur. Pre pacientky tak bude epidurálna analgézia dostupnejšia. V prípadne záujmu a ďalších informácií je potrebné kontaktovať gynekologicko-pôrodnícku ambulanciu na čísle 036/6379 631 a oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny na čísle 036/6379 174 alebo 036/6379 147. Anestéziologická ambulancia Nemocnice AGEL Levice sa nachádza na 1. poschodí pavilónu A. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie sa nachádza na 2. poschodí pavilónu D.
Späť