Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má profesionálnu laktačnú konzultantku

29.1.2024

Nemocnica AGEL Levice posilnila svoj tím o profesionálnu laktačnú konzultantku Rút Guťanovú, vyškolenú Inštitútom pre podporu dojčenia, ktorý vzdeláva výhradne zdravotnícky personál, teda sestry a lekárov. Cieľom je posilniť podporu pre matky v oblasti dojčenia. Nová laktačná konzultantka prináša bohaté skúsenosti a odbornosť, ktoré sú neoceniteľné pre mamičky z hľadiska jednoduchšieho a správneho dojčenia. Nové informácie ocenia nielen prvorodičky, ale aj mamičky, ktoré už s dojčením majú skúsenosti.

Laktačná konzultantka Rúť Guťanová prichádza s bohatými skúsenosťami v oblasti laktačného poradenstva a je odhodlaná pomáhať matkám na každom kroku ich cesty dojčenia. Svojou empatiou a odbornosťou plánuje zabezpečiť, aby každá matka mala prístup k informáciám a podporu, ktorú potrebuje.

„Dojčenie môže byť niekedy zložité, hlavne ak ide o prvorodičky. Je mnoho aspektov, ktoré môžu dojčenie skomplikovať. Jednou z vecí, ktorá pomáha, je dostatočná informovanosť. Mamičky majú často problém s prisatím bábätka, bolesťou bradaviek  a nedostatkom mlieka. Niektoré problémy s dojčením je možné vyriešiť prostredníctvom laktačného poradenstva. Dôležitá je správna technika, rôzne polohy pri dojčení a ostatné poradenstvo záleží od individuálneho problému mamičky,“ vysvetľuje laktačná konzultantka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Levice Rút Guťanová.

„Príchod laktačnej konzultantky predstavuje dôležitý krok v našom snažení posilňovať komunitu matiek a podporovať dojčenie ako spôsob výživy bábätka. Veríme, že Rút Guťanová prinesie inovácie a odborné vedenie, aby sme dosiahli spoločný cieľ, ktorým je zabezpečiť, aby každá matka mala prístup k odbornej podpore a informáciám, ktoré potrebuje pre úspešné dojčenie,“ dodal námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Gabriel Mančík, MBA.

Laktačná konzultantka je k dispozícií mamičkám po pôrode vždy v utorok od 13:00 hod. do 16:00 hod., štvrtok od 08:00 hod. do 11:00 hod., a jeden deň počas víkendu. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie levickej nemocnice tak inovuje nielen priestory, ale posilňuje aj personál a snaží sa zabezpečiť matkám čo možno najväčšiu podporu v každom smere.

Späť