Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica AGEL Levice prechádza komplexnou rekonštrukciou: Zdravotná starostlivosť 21. storočia na dosah pre všetkých pacientov

30.7.2024

Nemocnica AGEL Levice napreduje v komplexnej rekonštrukcii budovy lôžkového pavilónu a priestorov diagnostického pavilónu. Tento ambiciózny projekt, spolufinancovaný z plánu obnovy a odolnosti, zvýši dostupnosť ústavnej zdravotnej starostlivosti a pacientom zabezpečí komfort moderného a bezpečného zariadenia, ktorý im už v starých priestoroch nebolo možné poskytnúť.

Levickej nemocnici sa darí plniť  jednotlivé míľniky v podmienkach plánu obnovy, ktoré sú základným predpokladom spolufinancovania stavby z plánu obnovy a odolnosti. V budove lôžkového pavilónu sa zrealizovala demontáž pôvodnej fasády, pracuje sa na inštalácii nového kontaktného a odvetraného zatepľovacieho systému a pripravuje sa rekonštrukcia lôžkových jednotiek po ich vysťahovaní do budovy Polikliniky. Oddelenie ortopédie a oddelenie úrazovej chirurgie boli presťahované z Pavilónu C do Pavilónu A na 2. nadzemné podlažie. Vstup pre návštevy je z hlavného vchodu Polikliniky. Všetky trasy pre návštevy a pacientov sú označené dočasným značením. „So stavebnými prácami sa spájajú organizačné zmeny, dočasné zníženie komfortu, aj lôžkovej kapacity. Uvedomujeme si, že tieto nevyhnutné obmedzenia sa dotýkajú pacientov, personálu, aj ľudí žijúcich v blízkosti nemocnice. Robíme však všetko pre to, aby sme ich dopady minimalizovali a čo najskôr sa priblížili k nášmu cieľu. Tým je zvýšenie dostupnosti ústavnej zdravotnej starostlivosti pre viac ako 112-tisíc obyvateľov spádovej oblasti Levice a zlepšenie pracovných podmienok pre zdravotníckych pracovníkov,“ ubezpečuje MUDr. Ján Belanský, riaditeľ Nemocnice AGEL Levice.uzatvára MUDr. Ján Belanský.  

Na 2. nadzemnom podlaží Pavilónu B, kde sa budú nachádzať centrálne operačné sály, oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OMIS), prebieha finalizácia rozvodov a inžinierskych sietí. Minulý týždeň sa tu začala inštalácia čistých priestorov – operačné sály, izolačné boxy a boxy pre pacientov na OAIM a OMIS. „Na 3. nadzemnom podlaží sa v rámci pokračujúcej rekonštrukcie robí inštalácia rozvodov. Predpoklad dokončenia tejto časti stavby je na začiatku roka 2025. V septembri by mala byť hotová prvá lôžková jednotka na 2. podlaží, čím sa uvoľní ďalšia časť lôžkového pavilónu, aby sme mohli plynule pokračovať v rekonštrukcii,“ upresňuje riaditeľ levickej nemocnice.

Výsledkom rekonštrukcie bude navýšenie lôžkovej kapacity a rozšírenie zdravotnej starostlivosti o zriadenie samostatnej traumatologickej ambulancie, algeziologickej ambulancie so stacionárom a anesteziologickej ambulancie. V konečnom dôsledku sa tak zabezpečí efektívnejšie fungovanie nemocnice, z čoho bude benefitovať najmä pacient, ale aj personál. V rámci rekonštrukcie prejde až 170 lôžok modernizáciou, vybudujú sa nové centrálne operačné sály (4 aseptické a 1 septická sála), jednotka intenzívnej starostlivosti, ako aj moderná lôžková jednotka OAIM a OMIS. Pacienti sa môžu tešiť na prepojenie nedávno otvoreného urgentného príjmu s diagnostickým komplexom (RTG, USG, CT) a s novo vybudovanými operačnými sálami. Pod jednou strechou tak budú mať prístup k najmodernejším metódam diagnostiky a liečby, a to v príjemnom a bezpečnom prostredí.

Späť